INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 6 de setembre del 2013

ESCASSA OCUPACIÓ



NO HI MOTIUS PER A L’OPTIMISME: L’ESCASSA OCUPACIÓ GENERADA ÉS DE CURTA DURADA i REDUÍDA JORNADA




El mes d'agost es va tancar amb 31 aturats registrats menys que en el mes anterior, situant-se el total d'aturats en 4.698.783. Un descens escàs que, segons el parer de CCOO, obeeix a raons estacionals, amb ocupacions de curta durada i jornada reduïda, i que no evita que en l'últim any se segueixi destruint ocupació, encara que sigui en menor mesura - en comparació d'agost de 2012 hi ha 73.149 persones aturades més –.



“Malgrat la dada positiva del mes d'agost, tenim 73.149 persones aturades més que fa un any”.

L'escassa ocupació que s'ha generat, en sectors lligats a la estacionalitat, és de curta durada i escassa jornada, i de baix salari, la qual cosa implica ocupacions de baixa qualitat. “Segueix caient la contractació indefinida i augmentant la contractació temporal, i igual que en els mesos anteriors segueix creixent forma significativa la contractació temporal a temps parcial (32,93%), per això demanem prudència a les declaracions sobre l'evolució positiva de les dades, ja que l'any 2011 també es va produir una millora de les expectatives en els indicadors econòmics que va quedar diluïda a l'any següent. “No hi ha motiu per pensar que s'ha iniciat una recuperació de la intensa crisi d'ocupació en la qual ens trobem immersos”.

Des de CCOO, diem també l'atenció que la disminució en 31 persones de l'atur pot obeir, entre altres raons, a una menor inscripció en les oficines d'ocupació de la població més jove, descoratjada davant la falta de perspectives per trobar ocupació, així com a la caiguda que es ve observant en els últims mesos de la població activa.

En matèria de Seguretat Social, en el mes d'agost el nombre d'afiliats a la Seguretat Social s'ha reduït en 99.096 afiliats (0,60%) respecte al mes anterior, mentre que en l'últim any es porten perduts un total de 568.290 treballadors afiliats (3,36%), la qual cosa suposa el tercer pitjor dades interanual de l'última dècada, només per darrere dels registrats en 2009 i 2012.

En aquest sentit, és especialment destacable la pèrdua continuada d'Empleades de Llar afiliades la Règim General des que el Govern va imposar una reforma que possibilitava la transferència de la responsabilitat de l'alta i el pagament de les cotitzacions des dels ocupadors cap a les treballadores.

Calella a 6 de setembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada