INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 5 de febrer del 2013



L’ATUR FREGA ELS CINC MILIONS DE PERSONES



"Estem en una situació insostenible econòmica i socialment"


L'atur registrat en les oficines públiques d'ocupació va augmentar en 132.055 aturats al gener, un 2,72% respecte a desembre, la qual cosa va situar la xifra total d'aturats en 4.980.778 persones. "Desgraciadament, un mes més constatem que les últimes reformes laborals només han servit per accelerar la destrucció d'ocupació i empitjorar les condicions de laborals dels treballadors i treballadores".

Gener és un mes en el qual habitualment creix la desocupació després del període nadalenc i en aquesta ocasió el creixement és similar al dels anys precedents, en plena situació de crisi.

L'atur va pujar al gener en tots dos sexes, però una mica més entre les dones, amb 67.132 aturades més (+2,7%), enfront de la pujada de l'atur masculí de 64.923 homes (+2,7%), situant-se el total de dones en atur en 2.507.948 i el d'homes, en 2.472.830.

Així mateix en tots els sectors s'incrementa el nombre d'aturats, i encara que el sector Serveis engloba al 62% dels aturats, en termes relatius el major creixement correspon a Agricultura, seguida de Serveis, Indústria i Construcció. Els aturats sense ocupació anterior descendeixen lleugerament.

Al gener de 2013 s'han registrat 1.101.819 contractes, creixent tant els contractes indefinits com els temporals. El 9,1% dels contractes registrats són indefinits. Entre els contractes indefinits el 40,7% són a temps parcial, amb un increment del 46,17% respecte a l'any anterior. Els temporals a temps parcial representen el 28,27% del total i s'incrementen un 11,6% respecte a 2012.

La taxa de cobertura del sistema de protecció per desocupació continua descendint, situant-se en un 64,05% en el mes de desembre de 2012, 5,8 punts percentuals inferior a la de l'any anterior. Dada molt preocupant perquè el nombre de persones parades continua creixent mentre que la cobertura a aquestes disminueix, la qual cosa significa que, cada vegada més, un nombre molt important de persones no tenen respatller econòmic algun.

El nombre mitjà d'afiliats al Sistema de la Seguretat Social durant el mes de gener se situa en 16.179.438 persones, la qual cosa suposa un nou desplomi de l'activitat econòmica. En relació amb el mes de desembre disminueix en 263.243 persones (-1,60%). La taxa interanual se situa en -4,59%, la qual cosa suposa la pèrdua de 778.829 afiliats.

En termes Inter mensuals tots els sectors d'activitat han perdut ocupació, produint-se els descensos més significatius de afiliació en Construcció (-4,15%), Agricultura (-3,21%), i les branques del sector serveis com a Hostaleria (-2,99%), Activitats Administratives i Serveis auxiliars (-2,89%) i Comerç, Reparació de vehicles de motor (-1,79%).

"L'adopció d'unes polítiques errònies i injustes, tant des del punt de vista laboral com des del punt de vista de la reducció dels marcs de protecció social i la contracció dels serveis públics, es tradueixen, com venim comprovant des de l'inici de la crisi, en un repartiment desequilibrat dels esforços entre la ciutadania, afectant de manera molt especial a la part més feble de la població".

"Estem en una situació insostenible econòmica i socialment. És necessari el creixement de l'economia perquè disminueixi el deute i el dèficit públic. Per a això és necessari major inversió i polítiques de creixement, a més d'una reforma fiscal i del sistema financer. És imprescindible que flueixi el crèdit. La sortida de la crisi és impossible sense un canvi del model productiu i sense inversió. Cal millorar la competitivitat dels productes espanyols en qualitat i preu i augmentar el seu valor afegit per poder generar ocupació estable i millorar els salaris".


En aquest sentit, advoquem per un canvi en l'orientació de les polítiques del govern que potenciïn el creixement econòmic i reactivin l'economia.


 "Cal restituir els drets laborals i el diàleg i recuperar l'esperit de consens".



Calella a 5 de febrer de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada