INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 7 de març del 2013


LLISTES D’ESPERA,
FORA DE LA LLEI



Les llistes d'espera es disparen un 51% des que Boi Ruiz és Conseller de Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va comparèixer davant el Parlament a principis de febrer per fer alguna cosa poc freqüent en aquests temps: donar una bona notícia. Segons Ruiz, el nombre de persones que esperaven per ser operades d'alguna de les 14 intervencions garantides havia descendit un 12%. També ho havia fet el temps mitjà d'espera, segons va explicar el conseller, en un anunci que va deixar a l'oposició perplexa. Com és possible millorar les llistes d'espera al mateix temps que s'apliquen unes duríssimes retallades? La resposta és: amb trucs comptables, presentant solament les dades més favorables i oblidant els pitjors
En mitjana, la pujada ha estat del 51%. Però en sis operacions (cataractes, artroscòpies, circumcisions, pròtesis de maluc, pròtesi de genoll i galindons) s'ha més que duplicat el temps d'espera...
Després de la denúncia efectuada sobre la manipulació de dades de la Generalitat respecte a les llistes d'espera, la Conselleria de Salut s'ha vist obligat a publicar un nou document en el qual rectifica la informació i ens dóna unes dades que ens produeixen una profunda preocupació. Ens deien que les llistes d'espera havien baixat.
La següent taula mostra l'augment del temps d'espera des que Boi Ruiz és Conseller de Salut (desembre de 2010) fins a l'última data de la qual disposem de dades, desembre de 2012.

Les dades desglossades són:

En mitjana, la pujada ha estat del 51%. Però en sis operacions (cataractes, artrocopies, circumcisions, pròtesis de maluc, pròtesi de genoll i galindons) s'ha més que duplicat el temps d'espera. Les operacions ombrejades en blava són les que sobrepassen el temps màxim d'espera de 6 mesos regulat per la legislació (Reial decret 1039/2011, Decret 354/2002, Ordre SLT/203/2004). En total són 7 de les 14. Com ja hem dit en altres ocasions, un temps mitjà d'espera és una mesura estadística en la qual s'oculten les dades dels extrems. És a dir, si tenim un temps mitjà de 9 mesos, alguns pacients han estat menys i uns altres més d'aquests 9 mesos. Segons una distribució estadística normal de la població, podem assegurar que almenys la meitat està esperant més dels 9 mesos de mitjana.
L'evolució dels temps d'espera des de l'any 2006 indica fins a on ens està portant el Conseller de Salut. Els temps d'aquesta gràfica corresponen la mitjana de les 14 operacions:
El Conseller Boi Ruiz va dir a principis de 2011 que les llistes d'espera augmentarien lleugerament, sobretot en aquells pacients que poguessin esperar. Estar gairebé 10 mesos esperant una pròtesi de genoll afecte seriosament al genoll sa.
Calella a 7 de març de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada