INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 25 de març del 2013



MAPA DE L’ATUR 2012

Elaborat per la Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya i presentat el dijous 21 de març
  • L'àrea metropolitana de Barcelona, la Catalunya central i el Camp de Tarragona lideren la taxa de desocupat

  • La pèrdua de llocs de treball industrials no s'ha compensat

  •  

La Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya ha presentat en roda de premsa, el dijous 21 de març, el Mapa de l'atur 2012, on es recull la distribució, la incidència i la tendència de l'atur per comarques i poblacions.

L'informe recull per primer cop la taxa d'atur absoluta del conjunt de municipis del país

Les comarques que integren l'àrea metropolitana de Barcelona, les que formen la Catalunya central i el Camp de Tarragona són, a grans trets, les que més atur concentren, segons el mapa comarcal que elabora anualment el sindicat CCOO de Catalunya (vegeu quadre adjunt). El podi de l'any passat l'encapçalava el Baix Penedès, amb una taxa de desocupació absoluta del 16,8%, seguit de l'Anoia (15,2%) i el Vallès Occidental (14%). La mitjana del conjunt de comarques catalanes es va situar en el 12,6% l'any passat.

Aquesta xifra queda molt lluny de la publicada per l'enquesta de població activa (EPA), que en el quart trimestre de l'any passat situava la taxa d'atur de Catalunya en el 23,9% de la població activa. La raó d'aquesta diferència es troba en el mètode usat per elaborar la taxa d'atur comarcal. L'EPA no va més enllà de les dades per província i, a més, discrimina població que, estant en disposició de treballar, du a terme altres activitats, com ara els estudiants. Per esbrinar l'atur per comarques, CCOO es veu obligada a utilitzar el padró municipal, incloent tota la població entre els 16 i 64 anys, i en sumar més ciutadans la taxa final de desocupats surt més petita.

Igualment, el Mapa de l'atur a Catalunya 2012, elaborat per CCOO, recull per primer cop la taxa d'atur absoluta del conjunt de municipis del país. L'anàlisi havia presentat en els últims anys l'atur de les localitats catalanes més grans, però mai la informació completa dels 947 municipis que hi ha a Catalunya. “En línies generals, els municipis amb un atur més elevat coincideixen amb comarques amb una elevada desocupació”. En definitiva, tot un recull d'informació per valorar la situació del mercat laboral des del punt de vista comarcal i municipal.

Feu clic per veure:

- L'informe  Mapa de l'atur 2012         




 
Calella a 23 de març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada