INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 13 de març del 2013



HEM IMPORTAT  LA  PITJOT  PART





Els sindicats recorden que a casa nostra hi ha moltes fórmules per pagar a un treballador menys del salari mínim

Denuncien abusos amb els contractes a temps parcial i exigeixen que hi hagi més control

La reforma laboral fa caure un 3% el cost per hora treballada, una xifra històrica




Conscients que la fórmula utilitzada a Alemanya per reduir l'atur genera controvèrsia, a casa nostra s'han creat contractes inspirats en els minijobs però els impulsors han negat, de totes les maneres possibles, qualsevol semblança. Els detractors diuen que són moltes les fórmules per pagar per sota dels 645 euros del salari mínim. I molt pitjors. Al maig, el Departament d'Ocupació, llavors comandat per Francesc Xavier Mena, va anunciar la creació d'un programa de pràctiques de fins a 40 hores setmanals per a aturats llicenciats o amb estudis d' FP d' entre 18 i 25 anys. El sou: 426 euros mensuals, 24 euros menys que el que reben els alemanys per treballar 15 hores a la setmana.

El govern defensava que es donava una oportunitat a joves qualificats però sense experiència, i va assegurar que faria un exhaustiu seguiment per evitar que les empreses abusessin del sistema i el fessin servir només per incorporar treballadors a sous més baixos, però igualment els sindicats van criticar la fórmula. Ho van tornar a fer fa només dues setmanes, quan el Consell de Ministres va aprovar la implantació d'un nou contracte per a menors de 30 anys que inclou bonificacions en les quotes de la Seguretat Social per a les empreses que contractin joves a temps parcial també per formar-los. Tot i que el salari quedarà marcat pel conveni col·lectiu –en proporció a la jornada– i no tindrà prefixat, per tant, un minisou, també ha despertat recels.

Per l'organització juvenil de la UGT de Catalunya, Avalot, l'invent demostra, un cop més, que l'administració té “un profund desconeixement del mercat laboral”, perquè “l'experiència demostra” que les empreses aprofitaran els incentius però no crearan llocs de treball estables fins que l'economia no remunti. Segons un informe d'Avalot, el 90,6% dels contractes que l'any passat es van formalitzar amb joves menors de 30 anys van ser temporals. “Els joves volem saber què és treballar, però també què és l'estabilitat i cobrar un sou digne que ens permeti viure”, van dir el mes passat els joves de CCOO en resposta al president de la CEOE, que tornava a demanar mini feines catalanes i espanyoles. El portaveu d'Avalot, Daniel García, recorda: “Aquí fa anys que tenim minijobs o, el que és el mateix, contractes a temps parcial.” “El problema –continua– és que només importem la part dolenta; la falta de control fa que moltes companyies ofereixin contractes parcials per jornades completes, de vuit hores o més.” La restauració és el sector que més practica aquest tipus de frau, indica.

La reforma laboral no va satisfer la patronal incloent la figura del minijob, però sí que la va acontentar permetent l'incompliment del conveni o la rebaixa unilateral del sou. Tot plegat ha fet caure el cost per hora treballada un 3% en el quart trimestre, el descens més gran des que va començar la crisi. Segons l'INE, les rebaixes en el sector públic, la sanitat i l'educació en són els principals responsables.


Informació El Punt / Avui


Calella a 13 de Març de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada