INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 5 de desembre del 2013


CAMPANYA

“NO MARXIS SENSE HORA,

HI TENS TOT EL DRET”


La direcció de l’Hospital del Vendrell fa fora les activistes de la campanya “No marxis sense hora”


La directora de l’Hospital Comarcal del Vendrell, gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, va expulsar el passat 29 de novembre, els membres del Comitè d’Empresa del mateix hospital i els militants de la CUP i EUiA del Vendrell, impulsors de la campanya “No marxis sense hora, hi tens tot el dret” al municipi.

Com ja van informar aquests col·lectius, el passat divendres 29 de novembre, començarien aquesta campanya d’informació i assessorament sobre les il·legalitats de les llistes d’espera. No havia passat una hora des que havien instal·lat la paradeta informativa, quan la direcció de l’hospital ha enviat el servei de seguretat per fer fora als activistes de la campanya, els quals han dit que si volia venir la directora del centre que vingués, però que no marxarien.

En venir la directora del centre hospitalari, la doctora Maria Arenas, els va retret que no tenien permís per ser allà, ja que es tracta d’un centre sanitari privat. Els activistes li van resposdre que, des del Comitè d’Empresa, s’havia informat a la direcció sobre la instal·lació de la taula informativa i que, a més, no es tracta d’un centre sanitari privat, ja que és proveïdor del Servei Català de la Salut (SCS).

Amb una actitud que no incitava gens a la negociació, segons els testimonis allà presents i preguntats per la Directa, la doctora Arenas va obligat els activistes a abandonar el centre, ja que no volia “fer un espectacle tan desagradable com el que va passar al CAP de Llevant” i que, si ho volien, fessin la campanya al pàrquing de l’hospital. Els membres del Comitè d’Empresa de l’Hospital, de la CUP i EUiA del Vendrell, s’han vist forçats a traslladar la paradeta a l’exterior de l’entrada.

Els impulsors de la campanya informen que la rebuda dels usuaris ha estat molt positiva, ja que “es va informar a unes dues-centes persones sobre les il·legalitats que fan amb les llistes d’espera i s’ha fet un recull de casos, als quals s’ha assessorat per redactar una reclamació a la Generalitat de Catalunya que s’ha registrat al Departament d’Atenció a l’Usuari”. A més, avisen que divendres vinent tornaran a posar el punt d’informació al mateix lloc del que els han fet fora, i que no cediran a “cap pressió de la direcció de la Xarxa Santa Tecla ni de l’Hospital del Vendrell”.

“No marxis sense hora, hi tens tot el dret”

La campanya impulsada a diversos punts del territori denuncia la manipulació de les llistes d’espera per part de les empreses proveïdores del SCS.

Segons expliquen els impulsors, “quan vols demanar hora i et diuen que et trucaran, el temps que passa fins que et truquen no compta com a llista d’espera, i s’aprofiten d’això per dir que les llistes d’espera no són tant llargues i, inclús, que s’han reduït”. Aleshores, la feina d’aquests punts informatius és explicar als usuaris que, “per llei, tenen dret a sortir de l’hospital amb la cita donada i, si no, amb un compromís escrit i signat pel centre on digui que el trucaran en menys d’una setmana”, ja que, segons diuen, hi estan obligats.

A més, els activistes han recollit i assessorat diversos casos d’aquest tipus, ajudant a interposar una reclamació per denunciar aquesta il·legalitat.


Calella a 5 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada