INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 18 de desembre del 2013


CONSIDEREM QUE, MALGRAT LA CAIGUDA DEL CONSUM, L’AUGMENT DELS PREUS DELS SERVEIS BÀSICS FA INCREMENTAR EL NIVELL DE POBRESA DE LA MAJORIA DE LA POBLACIÓ




L'evolució de l'IPC demostra que la revaloració de les pensions no té justificació econòmica, sinó que respon a motius ideològics

L'índex de preus al consum (IPC) del mes de novembre del 2013 a l'Estat es torna a recuperar fins al 0,2% de taxa interanual, després de l’índex negatiu del mes d’octubre. Aquest indicador recull la situació real de caiguda de l’economia i del consum intern a causa de les polítiques de retallades, privatitzacions, i a les seves conseqüències en forma de pèrdua d’ocupació i rebaixes salarials.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, amb un 0,4%, es continua situant per sobre de l'índex general. Aquest índex, que reflecteix el preu dels aliments i dels serveis bàsics, en l'actual context de crisi i caiguda del consum, continua sent massa elevat per l’increment del preu de l’electricitat, i perjudica especialment les persones que tenen sous retallats, pensions i rendes baixes i al seu poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques.

A Catalunya, l'IPC es torna a recuperar fins el 0,3%, superant una dècima l'indicador estatal per l’efecte del preu de la vivenda i del consum, tot i la situació de caiguda del consum intern.

La inflació de la zona euro s’incrementa 2 dècimes fins al 0,9%, i redueix el diferencial amb la taxa estatal comparable (IPCA) en una dècima per l’efecte del repreciació de l’euro. Aquest diferencial no és negatiu per la competitivitat de les empreses exportadores.

La devaluació interna del país s’està fent amb les baixades salarials i destrucció d’ocupació sense que disminueixin els beneficis empresarials ni contribueixin fiscalment les grans fortunes i patrimonis. Els salaris no eren ni són la causa de la inflació, però sí que en pateixen els efectes, fet que afecta negativament el consum, la recuperació econòmica i fa augmentar les desigualtats socials. Per això cal que el Govern canviï les polítiques de retallades i deixi d'actuar a favor dels lobbys empresarials amb una política de control de preus públics i privats i dels marges empresarials.

El manteniment de la inflació subjacent per sobre de l’índex general perjudica especialment les persones que tenen més dificultats econòmiques (aturats, pensionistes i treballadors amb salaris baixos). En aquest sentit, reivindiquem la creació d'una renda garantida de ciutadania perquè qui no tingui recursos pugui fer front a les seves necessitats bàsiques i no caigui en la pobresa i l'exclusió social.

L’evolució de la inflació demostra que no hi ha causes econòmiques per a l’eliminació de la revaloració de les pensions, sinó que la causa és purament ideològica. Per això ens oposem a aquesta reforma que condemna a la pèrdua de poder adquisitiu els actuals i futurs pensionistes i deixa en mans del Govern la determinació dels increments.

 

Calella a 18 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada