INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 30 de desembre del 2013


CCOO EXIGEIX QUE S’ELIMINI COM A REQUISIT UN CURS PER ACCEDIR A LA PRESCRIPCIÓ INFERMERIA




El Consell federal, màxim òrgan de representació de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) va aprovar per unanimitat el passat 18 de desembre de 2013, una resolució en què reitera el seu posicionament a favor de la prescripció infermera, al mateix temps que presenta una sèrie d'al·legacions al Projecte de Reial Decret pel qual es regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part d'infermeres i infermers. Així, exigeix ​​que no sigui requisit previ i necessari l'acreditació per part del Ministeri de Sanitat i que es retiri l'esmentada obligació de l'acreditació mitjançant cursos de formació addicional.


CCOO exigeix ​​que en el tràmit del Reial decret per regular la prescripció infermera:

·        No sigui requisit previ i necessari l'acreditació per part del Ministeri de Sanitat. L'acreditació per a la prescripció ve determinada pel procés formatiu, avalat pel Ministeri d'Educació, a través de la titulació oficial. Són els serveis de salut que han d'assegurar l'actualització dels seus professionals, a través de la formació contínua i continuada.

·        No es discrimini a les infermeres i infermers respecte a altres professionals de similar formació (podòlegs), als quals ni se'ls exigir, ni se'ls exigeix ​​formació addicional.

·        Es modifiqui la composició de la Comissió de protocols i guies de pràctica clínica i assistencial, atorgant un major protagonisme als professionals encarregats de l'ús dels mateixos en l'activitat assistencial.

·        Que es retiri l'esmentada obligació de l'acreditació mitjançant cursos de 180 hores de formació addicional per a l'àmbit de les cures generals i de 360 hores per a l'àmbit de les cures especialitzats, per innecessaris i per suposar una burla a la competència i preparació de tota la professió infermera.

La FSS-CCOO manifesta que sempre s'ha posicionat a favor de la prescripció infermera perquè suposa una millora substancial en la prestació sanitària i en la rapidesa en l'accés al sistema sanitari, alhora que possibilita un ús més eficient dels recursos humans , per altra banda, com una forma d'acabar amb la inseguretat jurídica que en aquests moments tenen aquests professionals. El Pacte per la Sostenibilitat del Sistema de Salut acordat pel Ministeri de Sanitat amb el Consell General d'Infermeria i SATSE (pacte impugnat per la FSS-CCOO per excedir-se en les seves competències), determina de manera clara i definitiva la configuració de l'esborrany de Reial Decret i que, entre altres qüestions, obliga les infermeres i infermers a realitzar un curs de 180 hores de formació addicional per a l'àmbit de les cures generals i de 360 hores per a l'àmbit de les cures especialitzats. "Resulta xocant que organitzacions com el Consell General d'Infermeria i SATSE, que es declaren defensors de la professió infermera, mostrin tan poca sensibilitat cap a la realitat de les competències dels professionals als que diuen representar, prestant-se a subscriure acords que en res beneficien ni a la professió ni a la Sanitat Pública, i no tenint en compte que la formació adquirida capacita prou a aquests professionals per al desenvolupament de la seva activitat sense necessitat de cap curs que els acrediti ", aclareix CCOO, a la vegada que afegeix que l'actitud del Ministeri de Sanitat és reprovable, ja que, per motius exclusivament d'interès partidista, pacta de forma irresponsable amb organitzacions que no representen al conjunt dels infermers i infermeres.

Calella a 30 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada