INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 19 de desembre del 2013


TREBALLAR A EUROPA



Per què un nou servei d’assessorament
El CITE-CCOO és un servei impulsat pel sindicat CCOO de Catalunya que porta 26 anys assessorant les persones immigrades en matèria d’estrangeria i sobre els seus drets. Des de CCOO sempre hem volgut que qualsevol projecte migratori es faci en les millors condicions i amb el màxim de coneixement previ del país i de la societat de destinació.

La crisi econòmica que està afectant actualment l’Estat espanyol ha augmentat la demanda d’informació sobre la possibilitat de trobar feina en un altre país europeu per part de joves nascuts aquí o de persones immigrades. Des de CCOO estem lluitant i exigint als governs un gir en les polítiques econòmiques per crear ocupació aquí i evitar que les persones hagin d’emigrar a la recerca de feina, però al mateix temps considerem que migrar també és una decisió personal, que té a veure amb la llibertat individual. Des de CCOO i el servei del CITE facilitem tota la informació prèvia necessària perquè la persona que ha pres aquesta decisió la dugui a terme amb qualitat i amb coneixement dels seus drets i de l’entorn social i laboral del país de destinació. És per això que s’ha impulsat el nou servei CITE-EUROPA

Quins serveis dóna el CITE-CCOO sobre la mobilitat europea?

Des de la nostra xarxa d'oficines distribuïda arreu de Catalunya oferim:

  • Assessorament personalitzat sobre l’exportació de les prestacions o el subsidi de desocupació d’un país europeu a un altre; la targeta sanitària Europea (TSE) o l’assistència sanitària a l’Espai Econòmic Europeu; com buscar feina en un altre estat de la Unió Europea; la xarxa Eures del Servei Públic d’Ocupació Europeu i dels serveis públics nacionals europeus; com redactar i introduir un currículum al web de la xarxa Eures; l’homologació de títols acadèmics; el coneixement laboral, social i cultural del país de destinació, o recursos sindicals en el país de destinació, entre d’altres temes d’interès.
  • Assessorament a persones estrangeres sobre el permís de llarga duració – UE .
  • Assessorament sobre la mobilitat laboral a l’àmbit europeu adreçat a institucions i entitats (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, administracions autonòmiques, entitats privades i sense ànim de lucre i ONG).
  • Sessions formatives de grup sobre la mobilitat laboral a Europa.

Si has decidit marxar a un altre país, aquí tens alguns consells generals

  • No et precipitis, pren-te el temps necessari per preparar adequadament una eventual decisió d’emigrar.
  • Aconsegueix la informació necessària sobre el país de destinació, sobre l’oferta de treball, sobre el contracte i sobre els drets laborals i socials. No et deixes enganyar, informa’t.
  • Informa’t sobre els recursos d’interès disponibles, contactes sindicals, sobre l’afiliació a un sindicat que forma part de la Confederació Europea de Sindicats (CES)…
  • És important tenir un coneixement bàsic previ de la llengua del país de destinació. El desconeixement de l’idioma comporta feines de poca qualificació.
  • No t’oblidis del DNI o el permís de residencia de llarga duració -UE, el passaport, la traducció jurada dels títols acadèmics, la targeta sanitària europea, fotocòpies de la partida de naixement, el llibre de família, el carnet de conduir, fotos, formularis d’exportació de prestacions..
  • Informa’t sobre les remeses, sobre com es poden enviar diners des de l’estranger a un compte corrent a l’Estat espanyol. Busca les millors condicions.

Enllaços d’interès



Calella a 19 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada