INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 13 de desembre del 2013


EN SALUT LABORAL NO POT ANAR CAP ENRERE



·       CCOO denuncia el retrocés en matèria de prevenció de riscos laborals a què estan donant lloc la Reforma Laboral i les retallades    




Denunciem el retrocés en matèria de prevenció de riscos laborals a què estan donant lloc la Reforma Laboral i les retallades, assenyalem que no es poden perdre els avenços aconseguits en matèria de salut laboral a Catalunya, incidint en que les mesures preventives han de ser "les últimes" a retallar amb l'excusa de la crisi perquè "la mort no és reversible" com tampoc ho és "l'accident que et deixa invàlid per a tot la vida".


"En salut laboral no es pot anar cap enrere"


Volem posar en valor els acords assolits i les lleis aprovades com a conseqüència de la "pressió" sindical en el camp de la salut laboral. "Per a CCOO la cultura de la prevenció és clau ", recalquem que l'absència de la mateixa està gairebé sempre darrere dels accidents laborals més greus, lamentant el" retrocés "en matèria preventiva que suposa la Reforma Laboral, que està donant lloc al fet que la negociació col·lectiva arribi a menys llocs, queda limitada així la cultura preventiva.

Una Reforma Laboral que implica també unes modificacions de condicions laborals i per tant "més riscos" per als treballadors. Prova d'això és que l'any 2013 podria acabar per primera vegada en els últims anys amb més morts en accident laboral que l'exercici anterior, un fet que ha qualificat de "greu". "En salut laboral no es pot anar cap enrere".

Exigim l'aplicació "amb més bel·ligerància" de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i que ha destacat la importància dels plans directors acordats entre el Govern regional, els empresaris i els sindicats, entre ells CCOO, que està treballant "intensament" en aquest àmbit, d'una banda per "corregir les males pràctiques" i per un altre per "participar en positiu", aprofitant el "poder sindical".

Tornem a criticar la campanya de debilitament de les organitzacions sindicals perquè "per aquí no es va enlloc", i expliquem que el camí a seguir en el futur deure aquell en què la negociació col·lectiva sigui "normal", posant com a exemple del mateix els acords assolits en salut laboral, que han aconseguit la reducció a la meitat dels accidents laborals des de l'any 2002.

Seguirem "en aquest camí" amb l'objectiu fonamental que la sinistralitat laboral quedi reduïda "a la mínima expressió".

 
Calella 13 de desembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada