INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 23 de novembre del 2015

NOU COMPLEMENT PER MATERNITAT EN LES PENSIONS CONTRIBUTIVES DEL SISITEMA DE LA SEGURETAT SOCIAL



Amb efectes des de l’01-01-2016 i amb vigència indefinida, s’introdueix un complement de maternitat en les pensions contributives del sistema de la Seguretat Social (art. 60), destinat a aquelles dones que hagin tingut fills naturals o adoptats i siguin beneficiàries en qualsevol règim de Seguretat Social de pensions contributives de jubilació, viduïtat i incapacitat permanent, en funció de la següent escala:
  • En cas de dos fills: 5%
  • En cas de tres fills: 10%
  • En cas de 4 o més fills: 15%

Aquest complement resultarà d’aplicació a les pensions de jubilació, viduïtat i incapacitat permanent que es causin a partir de l’1 de gener de 2016 i que la seva titular sigui una dona.
Recomanem que les treballadores que es jubilin a temps parcial ho facin a partir de l’1 de gener de 2016, perquè quan accedeixin a la jubilació plena, que marca el decret, puguin accedir a l’aplicació del complement per maternitat descrit sense cap tipus d’interpretació restrictiva de la norma.
A expenses dels criteris interpretatius de l’INSS, CCOO entenem que també serà d’aplicació a les jubilacions plenes causades a partir de l’1 de gener de 2016 que derivin de jubilacions parcials causades amb anterioritat a la mencionada data.
Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei general de la Seguretat Social. 

Calella a 23 de novembre de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada