INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 25 de novembre del 2015

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE



El 25 de novembre és una data especialment significativa per al sector al que representem, no només per ser un dels més feminitzats, sinó també perquè som conscients que representem a un personal que és clau en la detecció, prevenció i atenció a les dones que sofreixen violència de gènere. Per aquesta raó, el treball que des de la nostra Federació puguem dur a terme quant a sensibilització, formació o informació, resulta especialment útil

Les últimes xifres diuen que el 35% de les dones del món han sofert violència de parella o violència sexual per tercers en algun moment de la seva vida; que un 38% dels assassinats de dones que es produeixen al món són comesos per les seves parelles. A Espanya, en el que portem d'any, 48 dones han perdut la vida a les mans d'els qui deien voler-les. En l'última dècada han mort també 44 fills i filles a les mans dels seus pares masclistes, sent les seves vides utilitzades per infringir el dolor més absolut a les seves mares, aquest del que mai es van a recuperar.

La violència masclista no és només un "problema de les dones", quan una dona mor o sofreix, també sofreixen (o moren) els seus fills, els seus germans, els seus pares i amics. Famílies senceres destrossades per aquesta violència que sens dubte és estructural i que té arrels tan profundes.

La violència de gènere no cessa, persisteix i es perpètua, perquè és molt difícil aconseguir vèncer-la quan no hi ha una veritable voluntat social i política per eradicar-la. La retallada del 17% del ja escàs pressupost per combatre-la o quan s'esborra del currículum escolar l'única assignatura que incloïa continguts relacionats amb la no violència, la igualtat, el respecte i la solidaritat són prova inequívoca d'això.

El desplegament de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere segueix tenint pobres resultats, doncs ja sabem que una llei, encara que sigui tècnicament bona, no és gens sense un adequat pressupost que recolzi el seu desenvolupament.

Quant a la sensibilitat que les instàncies policials i judicials haguessin de tenir amb aquest tema, sembla que va en detriment, doncs les ordres d'allunyament fa ja diversos anys que van disminuint: en 2014 van haver-hi 39.397 sol·licituds d'ordres d'allunyament de les quals el 42% van ser denegades. Així mateix, de les 126.742 denúncies interposades, 15.721 van decaure per renúncia de la dona. Els nombres ens parlen de les dificultats que tenen les dones per accedir als drets i ajudes, així mateix ens diuen que falta un acompanyament, més garanties i major suport a l'hora de fer el pas cap a la denúncia, cap a la porta de sortida d'aquest infern.

Si conjuguem tot això amb el llarg període de crisi, de desocupació, pèrdua de drets i precarietat laboral, especialment cru per a elles, som conscients del perill que suposa per a l'eradicació de la violència el que les dones abandonin els seus llocs de treball per tornar a l'entorn domèstic i a la dependència econòmica de les seves parelles.

Des de la FSS-CCOO denunciem la desídia dels poders públics i exigim que l'eradicació de la violència de gènere estigui en un lloc important en l'agenda política. Així mateix, ens comprometem a garantir la difusió i possible millora, dins de la negociació col·lectiva, dels drets laborals, socials i econòmics que la llei estableix; a contribuir en l'eliminació de la violència als centres de treball i a fomentar la igualtat, negociant protocols d'assetjament sexual i plans d'igualtat; a desenvolupar campanyes divulgatives de formació i sensibilització i a col·laborar en la difusió de les campanyes institucionals.

Amb motiu del dia internacional, com és habitual, les Secretaries de la Dona i de Comunicació col·laborem en l'elaboració d'un material per sensibilitzar i informar sobre els drets de les treballadores, laborals i estatutàries, que sofreixen violència de gènere. Els drets laborals que atorga la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la violència de gènere tenen una incidència pràctica molt petita (en 2014 només 84 dones van utilitzar l'extinció o la suspensió del contracte de treball), i encara que sabem que el principal escull és l'acreditació de la situació, també és veritat que són molt desconeguts.

Des de la FSS-CCOO fem una crida a la major participació possible en els actes que durant aquests dies se celebren, tant dins de l'àmbit de CCOO com fos. 

Silvia Espinosa
Secretària de la Dona de la FSS-CCOO

Calella a 25 de novembre de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada