INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 6 de novembre del 2015

CCOO i UGT INSTEM AL GOVERN A MILLORAR EL SMI A 800 EUROS


Davant la proximitat del període d'actualització del SMI, sindicals de CCOO i UGT han enviat una carta a la Ministra d'Ocupació en la qual insten al govern a impulsar la millora del SMI de manera que s'apropi al 60% del salari mitjà net, tal com recomana la Carta Social Europea subscrita per Espanya. D'aquesta forma, ambdues organitzacions demanden una pujada del 11% en 2016 per arribar als 720 euros, i un altre augment del 11% en 2017 fins als 800 euros.
Els secretaris confederals d'Acció Sindical de CCOO, Ramón Górriz, i d'UGT, Antonio Ferrer, han dirigit una carta a la Ministra d'Ocupació en la qual reiteren la necessitat de preservar la protecció de les persones que es troben en situació de desocupació, així com de millorar el poder adquisitiu de la població que rep un salari menor i les condicions del qual de vida s'han anat deteriorant a mesura que ha transcorregut la crisi.
La política d'austeritat i devaluació salarial aplicada des de 2010 a Espanya també s'ha traslladat al SMI, que ha sofert una pèrdua de poder de compra de 5,4 punts. Per a tots dos sindicats, això és conseqüència d'incomplir tant el procediment com els criteris per fixar l'augment del salari mínim, assenyalats en l'article 27 de l'Estatut dels Treballadors.
La incipient sortida de la recessió i el canvi de cicle en el conjunt de la UE exigeix que la recuperació econòmica es traslladi també als salaris a Espanya, tant en el sector privat tal com s'assenyala en l'III Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva, com per recuperar i millorar els salaris dels empleats públics. Per això es fa més necessari encara un increment significatiu en la quantia del salari dels quals menys cobren, com és el SMI.
A la llum de l'important paper que juga el SMI, CCOO i UGT proposen incrementar escalonadament el SMI de manera que en 2017 abast 800 €. Aquesta quantia permetrà recuperar el poder adquisitiu perdut i aproximar-se als salaris mínims existents en la Unió Europea dels 15 i al 60% del salari mitjà, objectiu que estableix la Carta Social Europea subscrita per Espanya.


Calella a 6 de novembre de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada