INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 29 de maig del 2013


AFEBLIR LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA NO DISMINUIRÀ EL PAPER DELS SINDICATS



Aquestes declaracions van ser realitzades en la Jornada sobre la incidència de la reforma laboral en el manteniment de la ultractivitat


El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va advertir que "és en la negociació col·lectiva on es troba una de les solucions més importants que necessita el nostre país". Aquestes declaracions han estat realitzades durant una jornada organitzada per CCOO i UGT, juntament amb el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC) sobre els efectes de la reforma laboral en la pròrroga automàtica dels convenis col·lectius (ultractivitat) a la seu del Consell Econòmic i Social.


Toxo va denunciar que el proper dia 7 de juliol venç el límit de renovació de gairebé 1.500 convenis col·lectius i més de tres milions de treballadors sofriran una disminució dels seus salaris el que produirà una caiguda del consum i una major recessió econòmica.


En aquest sentit va recalcar que "hi haurà més sets de juliol, perquè es pot salvar una etapa però no podem oblidar-nos que el buidatge de la negociació col·lectiva es produirà en un període perllongat de temps” com va ocórrer a Regne Unit on “només el 25% dels treballadors està emparat per un conveni col·lectiu i això no ha impedit que els sindicats britànics siguin els segons més potents d'Europa". Toxo va advertir a Govern i patronal que “afeblir la negociació col·lectiva no portarà a disminuir el paper dels sindicats”.


Quant a les negociacions amb la patronal sobre la ultractivitat, el secretari general de CCOO, ha manifestat que s'està produint un avanç en la renovació dels convenis més retardats en aquestes últimes setmanes i creu que es pot arribar a un compromís que haurà de traslladar-ne a les negociacions de les empreses.


Respecte a les pensions, Toxo va proposar que es realitzi una pujada temporal de les cotitzacions a la Seguretat Social a les empreses i als treballadors per evitar que “es torni a tocar el Fondo de Reserva de les pensions”.


Finalment, Toxo va recordar que ”els sindicats han realitzat una oferta sincera per aconseguir un Pacte d'Estat, en el qual cadascuna de les parts han d'abordar coses diferents, però ha de ser el Govern qui lideri aquest acord” i ha advertit que, encara que queden tres anys per a les properes eleccions, “els problemes no es van a solucionar per si sols, sinó que han de resoldre's des del consens amb un nou model econòmic que prioritzi l'ocupació i la protecció social”.



Calella a 29 de maig de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada