INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 31 de juliol del 2013


QUOTA ZERO


APLICACIÓ DE L’EXCENCIÓ TEMPORAL DE CUOTA



El dia 28 de Juny de 2013, el Consell de la CONC, va aprovar la proposta denominada “Quota Zero”, com a conseqüència d'això, hem d'instrumentar un mecanisme per adaptar el nostre fitxer a aquesta proposta

Com sabeu aquesta proposta està condicionada a unes determinades circumstàncies personals que han de ser reflectides en cadascuna d'aquestes afiliacions, per a això hem habilitat en la fitxa d ‘afiliació un espai en l'apartat Documents denominat

Quota  Zero. Est és l'espai on han d'incloure's els documents que a continuació anem a detallar.


D'acord amb el document aprovat, l'exempció de quota pot ser per a persones que estan afiliades o per a persones que no estan afiliades, en tots dos casos el procediment documental serà el mateix:


·        En primer lloc han d'emplenar i signar el document “Sol·licitud Temporal d'Exempció de Quota”.

·        Han d'adjuntar “Certificat de demandant d'ocupació”

·        Han d'adjuntar document que certifiqui la inexistència de rendes

·        En el cas de percebre alguna prestació, es adjuntarà certificat signat pel Secretari/a de Organització de la Federació o la Unió Territorial assenyalant la impossibilitat de fer front al pagament de la quota.

En el cas de persones que no estiguin afiliades, prèviament hauran d'emplenar la fulla d ‘afiliació, en el cas de persones afiliades hem de repassar les dades disponibles i modificar o incloure aquelles dades errònies, o que no estiguessin disponibles quan es va afiliar.

Una vegada inclosos aquests documents en l'espai habilitat en la fitxa es procedeix al seu enregistrament, a continuació en la fitxa, modifiquem el tipus de quota (quota 00) després serà la UAR, la que a la vista d'aquesta documentació, realitzarà el procediment propi d'exempció de quota anul·lant la generació de rebut. En el cas que els documents no siguin correctes la UAR no procedirà a l'exempció de quota i per tant es *generarà el rebut.

Les persones afiliades en aquesta modalitat estan excloses del segur que cobreix a les persones al corrent de les quotes, no sumessin en els resums d'afiliació i figuressin en columna específica.


Calella a 31 de juliol de 2013

divendres, 26 de juliol del 2013

FONDO DE RESERVA DE LA SEGURETAT SOCIAL




CCOO CRITICA LA FORMA EN QUE EL GOVERN UTILITZA EL FONDO DE RESERVA DE LA SEGURETAT SOCIAL



• Insta a afrontar el dèficit conjuntural millorant els ingressos, abans que la seva política acabi esgotant el Fondo de Reserva anticipadament



L’argument utilitzat dimarts passat 23 de juliol pel Ministeri d’ocupació per anunciar la disposició d'1.000 milions d’euros, amb prou feines unes setmanes després d’haver aprovat la utilització d’altres 3.500 milions transmet, de forma innecessària, la necessitat de recurs recurrent del Fons, la qual cosa sembla respondre a l’intento de transmetre en la societat una situació financera de les pensions que ajudi a justificar noves reformes sobre les mateixes

Si la situació financera del sistema requereix la disposició de 4.500 milions d’euros (3.500 per pagar la paga extra d’estiu i 1.000 per fer-ho amb les retencions a Hisenda) el lògic hagués estat aprovar de forma agrupada el total d’aquesta disposició i programar els pagaments d’acord a l’agenda que calgués per garantir al màxim la rendibilitat dels actius del Fons de Reserva. no obstant això, el Govern, recorre dues vegades en un mes al Fons, sense advertir en la primera disposició de la més que previsible necessitat de la segona.

En paraules de Carlos Bravo, Secretari Confederal de Protecció Social de CCOO "amb aquests anuncis successius el Govern transmet a la població una situació de creixent inseguretat en les finances de les pensions públiques que està injustificada”, i aquest sindicat exigirà matí en la Comissió de Seguiment del Fons de Reserva que l’executiu aclareixi què muntant total d’aquest fons estima que utilitzarà durant tot 2013.

Carlos Bravo ha reiterat que “la situació de dèficit temporal que sofreix el nostre sistema de pensions és conseqüència, entre altres qüestions, de les polítiques econòmiques d’ajust i la desocupació massiva derivada de la crisi”, de manera que “si a Espanya tinguéssim un nivell de desocupació comparable al de la mitjana de la UE la Seguretat Social no presentaria l’actual dèficit.”

En aquest sentit, CCOO torna insistir en la necessitat d’afrontar el problema del dèficit conjuntural que presenta el sistema de Seguretat Social millorant els ingressos del sistema per evitar el consum anticipat del Fons de Reserva.

Segons el parer de CCOO és possible abordar el desajustament pressupostari de la Seguretat Social mitjançant un increment temporal de les cotitzacions socials de dos punts. Aquest increment temporal incrementaria els ingressos anuals del sistema entre 6.000 i 7.000 milions d’euros, la qual cosa permetria estar en millors condicions per preservar el Fondo de Reserva sense esgotar-ho anticipadament en uns pocs anys que és el que corre el risc de produir-se de persistir en les actuals polítiques econòmiques.

El Govern ha d’assumir una part d’aquest esforç reestructurant l'actual esquema de cotitzacions, derivant ingressos cap a les contingències comunes, que financen les pensions, des d’altres àmbits, assumint si fos necessari la cobertura d’aquestes últimes prestacions. Completant aquest esquema, les cotitzacions empresarials a contingències comunes, han d’assumir un increment temporal i, al costat d’elles, pot realitzar-se un esforç equilibrat des de les cotitzacions dels treballadors amb ocupació.

Finalment, CCOO adverteix que les diferents mesures d’incentiu a l’ocupació que el Ministeri d’ocupació ha anunciat relatives a les bonificacions empresarials de determinats col·lectius han d’estar suficientment finançades des dels pressupostos generals de l’estat, la qual cosa avui no ocorre en tots els casos, contribuint amb això a elevar el dèficit conjuntural de la Seguretat Social.



Calella a 26 de juliol de 2013

dijous, 25 de juliol del 2013

UNITAT D'ACCIÓ



UNITAT D’ACCIÓ

DE CCOO i UGT




El dimecres 24 de juliol s'ha constituït el comitè d'enllaç de CCOO i UGT per desenvolupar el protocol d'unitat d'acció que van aprovar els congressos d'ambdós sindicats.


La unitat d'acció sindical té per objectiu trobar marcs de col·laboració en la defensa dels drets laborals i socials dels treballadors i les treballadores davant dels poders econòmics, empresarials i polítics, tot respectant la independència de cada organització.


Per desenvolupar el protocol d'unitat sindical es constituiran grups de treball específics amb l'objectiu de tenir mecanismes per resoldre situacions de bloqueig o conflicte en la negociació col·lectiva i avaluar l'actual model d'eleccions sindicals i fer propostes, especialment en relació a les microempreses que no tenen cap representació sindical.





Calella a 25 de juliol de 2013

dimecres, 24 de juliol del 2013

ACUSACIONS BÁRCENAS



EL GOVERN TÉ L’OBLIGACIÓ D’EXPLICAR A LA CIUTADANIA LES ACUSACIONS DE BÁRCENAS






El Cim Social denuncia la insostenible situació del nostre país, marcada per una política econòmica desastrosa, que ens ha conduït a la ruïna, i per la crisi de credibilitat del Govern i del PP, després de les declaracions del que fos el tresorer del partit durant més de 20 anys.


El Cim Social denuncia la insostenible situació del nostre país, marcada per una política econòmica desastrosa, que ens ha conduït a la ruïna (l'OCDE va anunciar ahir que a Espanya no solament no baixarà l'atur sinó que en 2014 pot arribar a una taxa propera al 28%) i per la crisi de credibilitat del Govern i del PP, després de les declaracions del que fos el tresorer del seu partit, durant més de 20 anys, Luis *Bárcenas. Les seves dures acusacions sobre el finançament il·legal del PP, que impliquen directament a molts dels seus dirigents, entre ells, al que avui és President del Govern, Mariano Rajoy, requereixen d'una explicació convincent al Parlament, que es mereix la ciutadania espanyola.

No cal oblidar que el PP va arribar al Govern amb un programa electoral que, a hores d'ara, ha incomplit pràcticament íntegrament, i que està aplicant una política econòmica *austericida que posa de debò risc el nostre model social i el nostre futur com a país.

Crida l'atenció que el President apel·li a la “estabilitat política” i s'abrigalli amb la imatge dels diferents membres del Consell Empresarial per a la Competitivitat, mentre la ciutadania assisteix atònita a “la llei del silenci” davant casos de corrupció que poden afectar al partit del Govern i sofreix els efectes directes de la política econòmica que s'està aplicant (atur, precarietat, retallades en serveis públics essencials, menyscapte dels drets socials i laborals).

Creix la indignació i l'exigència de responsabilitats, creix la demanda d'una democràcia més participativa, enfront del frau de la dreta de fer el contrari del que va prometre.

El Cim Social es fa ressò d'aquest descontentament social i demana a l'Executiu de Rajoy que rectifiqui, que actuï amb transparència, decisió i responsabilitat. Adverteix del risc que segueixi augmentant el distanciament de la ciutadania de les institucions democràtiques que els representen.

I, davant l'anunci de la possible aprovació en el Consell de Ministres del 19 de juliol de l'Avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració Local, li exigeix una reforma consensuada, que respecti l'autonomia local, els serveis públics essencials, amb polítiques de sanitat, educació, igualtat, serveis socials, etc. que garanteixin l'Estat de Benestar i la cohesió econòmica social i territorial. Per això recolza les mobilitzacions que sobre aquest tema es van a desenvolupar durant el dia de matí en diversos territoris del nostre país.

En aquest sentit, el Cim Social creu imprescindible una profunda regeneració de la democràcia, una autèntica llei de transparència i un canvi de la llei electoral per facilitar la participació de la ciutadania en el nostre sistema democràtic.




Calella a 24 de juliol de 2013

dimarts, 23 de juliol del 2013

TRIBUNAL CONSTITUCIONAL



EL PRESIDENT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL NO ESTÀ EN CONDICIONS DE VETLLAR PER UNA ACTUACIÓ INDEPENDENT




• CCOO considera que Francisco Pérez de Cobos no reuneix les condicions exigibles al president del TC, i demana que sigui cessat de les seves funcions




CCOO ha fet pública una nota en la qual afirma que la revelació informativa de la militància en el PP del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de Cobos, no és una bona notícia per a la credibilitat de la màxima autoritat en la interpretació de la Constitució, sobretot si tenim en compte que va ocultar la seva afiliació conservadora durant més de dos anys, temps en el qual es donava per bona la doctrina plasmada en l'article 159.4, segons la qual, formar part del TC és incompatible "amb l'acompliment de funcions directives en un partit polític o en un sindicat i amb l'ocupació al servei dels mateixos".

CCOO és conscient que en democràcia a tota persona, mentre que ciutadà o ciutadana, li vas agafar el dret a tenir idees i simpaties polítiques o ideològiques, i manifestar-les amb llibertat i honestedat, just el que no ha fet l'actual president del TC, que ha ocultat la seva militància i ha provocat amb això, que siguem molts els que dubtem d'una actuació imparcial i independent.

Para CCOO, el Partit Popular està aconseguint que la ciutadania qüestioni la independència d'un dels poders més decisius de l'Estat, com és el Tribunal Constitucional que, no ho oblidem, té a les seves mans l'anàlisi i resolució d'importants iniciatives polítiques per a la vida de la gent, entre elles, la constitucionalitat o no de la reforma laboral, que els sindicats rebutgem. Com es recordarà, recentment el TC va decidir la suspensió cautelar de l'anomenada Llei de Desnonaments aprovat per la Junta d'Andalusia, satisfent una de les peticions més insistentment demandades pel PP..
En conseqüència, CCOO considera que Francisco Pérez de Cobos no reuneix les condicions exigibles al president del TC, i demana que sigui cessat de les seves funcions.




Calella a 23 de juliol de 2013

dilluns, 22 de juliol del 2013

DESOCUPACIÓ i PROTECCIÓ



“ELS DOS PROBLEMES FONAMENTALS QUE CAL ATENDRE EN PAÏSOS COM ESPANYA, GRÈCIA, PORTUGAL ..., SÓN LA DESOCUPACIÓ i LA PROTECCIÓ A LES PERSONES”





"El risc de creixement de la pobresa extrema, de la marginació, és altíssim", va assegurar el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, en el Cim L20 que se celebra a Moscou amb motiu de la reunió de ministres d’economia i ocupació de països del G20. 



Toxo, que assisteix al Cim Laboral també en la seva qualitat de president de la Confederació Europea de Sindicats (CES), va destacar que, encara que “els optimistes” prediuen que a la fi d’any s’iniciarà el creixement econòmic, ningú discuteix que la crisi d’ocupació no es va a resoldre a curt termini. “Es trigarà dues dècades a recuperar-ne els nivells d’ocupació previs a la crisi i, en particular, a Europa”, va assenyalar.


En aquest sentit, va afirmar que l’atur juvenil és un problema molt seriós, de futur, però, si cap, la desocupació de les persones entorn dels 35 anys és encara més perillós. “Quatre milions de persones que no tenen 25 anys, que tenen més de 30, i que estan en la desocupació en la seva majoria des de fa més de 3 anys i sense cap tipus de protecció social, representen un problema de present”, va dir Toxo.


Per això, segons el secretari general de CCOO, per enfrontar la desocupació i assegurar la protecció de les persones, els dos problemes fonamentals a Europa, és el moment de treballar junts i enfrontar la crisi d’una altra manera, pel que va reclamar l’abandó de les polítiques d’austeritat i de reformes estructurals que han fracassat i enfonsat a Europa en la recessió. I és que, en la seva opinió, les noves formes de treball que en part van començar a Alemanya fa una dècada estan provocant que més que parlar de la diferència entre Sud i Nord, hàgim d’assenyalar que s’està configurant "un sud en cada nord", doncs a cada país hi ha un grup de població treballadora que, àdhuc tenint ocupació, tenen la categoria de pobres. “Avui no és una garantia per sortir de la pobresa tenir una ocupació És necessària repensar les polítiques que incrementen les desigualtats socials”, va concloure.
 



 
Calella a 22 de juliol de 2013

divendres, 19 de juliol del 2013

DETERIORACIÓ SITUACIÓ POLÍTICA



EXPRESEM LA NOSTRA PREOCUPACIÓ PER LA GREU DETERIORACIÓ DE LA SITUACIÓ POLÍTICA




La forta inestabilitat política que ja vivia el país, ara agreujada pel "cas Bárcenas" deixen al president del Govern, MariaNO Rajoy, en situació d’extrema debilitat





L’adreça Confederal de CCOO ha analitzat la situació política i institucional, derivada de l’actuació irregular de l’ex tresorer del PP, la seva relació amb Rajoy, el seu empresonament i la declaració del passat dilluns 15 de juliol, davant el jutge Ruz, i creu imprescindible difondre la següent declaració:




1.    CCOO creu que les dues principals revelacions que va fer Bárcenas al jutge Ruz – el lliurament de sobres a Rajoy i Cospedal i el finançament irregular del PP –,  més enllà de les responsabilitats penals, si les hi hagués, exigeixen de l’adreça del PP i més concretament, de MariaNO Rajoy, una reacció clarificadora, creïble i contundent. Si no ho fa, serà la societat espanyola la que obligui als seus dirigents i governants a canviar d’escenari polític per preservar les institucions democràtiques.

2.    Els òrgans dirigents del partit que dóna suport al Govern de la nació no estan sent estat capaces de sortir al pas amb transparència, decisió i credibilitat de les acusacions de Bárcenas. Sembla que el vincle d’aquest amb el partit en el qual tant temps va exercir la seva funció de tresorer està creuat de múltiples i sòlids llaços de complicitat i xantatge.

3.  La situació es complica pel ofuscament del president i els seus més directes col·laboradors, un fet que pot eixamplar la bretxa que separa a la ciutadania de la democràcia i de les seves institucions més representatives.

4. En conseqüència, a la greu crisi econòmica no pot sumar-ne una perllongada crisi política i institucional perquè es posaria en risc el sistema democràtic, ja afligit de molt mala salut. CCOO considera inajornable una profunda regeneració de la democràcia, una ambiciosa llei de transparència i el canvi de la llei electoral perquè la ciutadania faci seva la democràcia i aquesta sigui més oberta i participativa.




Calella 19 de juliol de 2013

dijous, 18 de juliol del 2013

REFORMA ELÈCTRICA





LA REFORMA ELÈCTRICA DEL GOVERN FARÀ PAGAR ALS CIUTADANS ELS EXCESOS DE LES BOMBOLLES ENERGÈTIQUES






No soluciona el sistema que genera el dèficit i obvia els del problemes estructurals sector




El passat 12 de juliol, el Consell de Ministres ha donat llum verda a la "esperada" i anunciada reforma del sector elèctric. Una reforma que no soluciona el sistema que genera el dèficit i solament aborda la reducció del deute anual, que serà pagada pels usuaris via tarifa, pels contribuents via Pressuposats de l'Estat i per les empreses, on es veurà minvada la qualitat i seguretat del servei i es reduiran els costos salarials.

La reforma elèctrica, que ha estat anunciada des de fa mesos com la solució a la situació actual d'elevat dèficit tarifari, inseguretat jurídica i creixement constant dels preus de tarifa, es va a quedar en un intent de disminuir el dèficit anual, que ha portat al fet que les tarifes elèctriques a Espanya siguin les terceres més cares de la UE (després de Xipre i Malta) a nivell domèstic i de pimes, i les cinquenes a nivell industrial, sagnant les butxaques dels consumidors i afectant a la viabilitat industrial.

Els reials decrets i les ordres ministerials als quals avui s'ha donat llum verda en el Consell de Ministres tenen com a objectiu disminuir els 4.500 milions d'euros de dèficit que té el sector anualment, i que no vagi creixent fins als 10.000 anuals que es preveuen en 2020 si no es prenen mesures. Aquesta reducció, com ja ha anunciat el Ministeri d'Indústria, va a repercutir negativament en els consumidors, els contribuents i les empreses elèctriques i renovables.




La reducció de 4.500 milions sortirà de:

  • La disminució fins a un 20% la retribució en distribució, la qual cosa significarà anul·lar les inversions i el manteniment a la xarxa de distribució. Això tindrà una repercussió directa en la qualitat i seguretat del servei i en l'ocupació, en reduir-se dràsticament l'activitat.
  • La reducció de la retribució al transport (REE), la qual cosa tindrà repercussions similars a la distribució.
  • La rebaixa de la retribució del concepte de disponibilitat, l'incentiu que es dóna als cicles combinats de gas. Per al seu funcionament, es preveu una nova metodologia de repartiment per subhasta, la qual cosa portarà a la hibernació o tancament de cicles combinats i, en conseqüència, menys ocupació.
  • Reduir el cobrament per les extra-peninsulars.
  • Disminuir les cosines a les renovables i el mètode de retribució. La metodologia nova està mancant la publicació dels reials decrets. L'impacte serà aproximadament d'una retallada d'uns 1.400 milions dels 9.000 abonats aquest any, amb impacte retroactiu i nou sistema d'incentius per a les futures entrants
  • Disminuir les cosines a les renovables i el mètode de retribució. La metodologia nova està mancant la publicació dels reials decrets. L’impacta serà aproximadament d’una retallada d’uns 1.400 milions dels 9.000 abonats aquest any, amb impacte retroactiu i nou sistema d’incentius per a les futures entrants.



El Govern manifesta que amb aquesta reforma es rebaixa la rendibilitat de les empreses, però en realitat es mantindrà una rendibilitat raonable, un 6,5% en distribució i un 7,5% en renovables. La reforma plantejada pel Govern obvia els problemes estructurals d’aquest sector (tipus de mercat a cost marginal, inoperància dels contractes bilaterals, falta i voluntat de planificació, inexistència de control en el servei i la qualitat del mateix, política fiscal per atendre serveis no energètics 5,1%, etc.) i solament atén un problema conjuntural de deute fent pagar aquest deute als consumidors, els qui tindran una tarifa major (increments de tarifa a l’octubre i gener), als contribuents (transferint costos a pressupostos de l’estat de 900 a 1200 milions) i a les empreses, la qual cosa repercutirà en els seus costos en qualitat de servei, seguretat i ocupació.

La Federació d’indústria de CCOO estarà pendent de la tramitació dels reials decrets i ordres ministerials per saber com es van a vehicular temes com la disponibilitat, la interrumpibilitat (canvia la metodologia de retribució), el bo social, el règim de mercat (si queden 2 règims o s’unifiquen), la legislació en generació distribuïda, etc., però la seva primera valoració en funció de la informació rebuda no pot ser positiva, sinó negativa, ja que no es canvien els elements estructurals i es repercuteix en les butxaques dels ciutadans el “dèficit tarifari”, producte de polítiques energètiques que van generar la bombolla de les renovables amb rendibilitats del 18%, i la bombolla elèctrica amb valoracions de les empreses en molts casos fins a un 250% per sobre del seu valor.

Difícilment en una situació com l’actual, amb un 26% d’atur, una recessió econòmica familiar i una tarifes industrials en molts casos un 50 o 60% per sobre de la mitjana europea, pot acceptar-ne que siguin aquests mateixos actors qui paguin els deutes del sector.




Calella a 18 de juliol de 2013

dimarts, 16 de juliol del 2013

ESTUDI




ESTUDI

“L’OCUPACIÓ A CATALUNYA”




Presentat el divendres 12 de juliol de 2013






La Secretaria de Socioeconomia de CCOO de Catalunya ha presentat un informe sobre l’ocupació a Catalunya amb dades del 2012. La presentació s'ha fet en roda de premsa el divendres 12 de juliol de 2013.




Feu clic per veure:






Calella a16 de juliol de 2013

dilluns, 15 de juliol del 2013

COMUNICAT CCOO



COMUNICAT - CCOO i UGT

seguirem defensant els drets de tots







Els treballadors del sector sanitari concertat es troben davant una situació molt greu. El seu conveni col·lectiu ha perdut vigència i les empreses han començat a citar els comitès d’empresa per plantejar modificacions de les condicions de treball que són molt més lesives per als treballadors que les proposades a la mediació que va ser refusada en les consultes que es van realitzar.

Cliqueu aquí per a veure el comunicat        



CCOO i UGT hem començat a treballar i hem posat les nostres organitzacions a disposició dels comitès d’empresa per assessorar en els processos de negociació que s’han obert i evitar en la mesura del possible el deteriorament de les condicions de treball. Sabem que serà difícil perquè no negociarem protegits per un conveni col·lectiu i perquè les empreses faran servir tots els mitjans que la reforma laboral va posar a les seves mans. Sabíem que això seria així i per això vam defensar la proposta mediadora; ara, però, respectant la voluntat manifestada pels treballadors,  ens toca gestionar les conseqüències d’haver refusat la proposta i trobar-nos sense conveni.

Lamentablement, tota la resta de sindicats, en lloc de posar-se a treballar en defensa dels interessos dels treballadors, han fet tot el contrari: han tret un comunicat en el qual continuen amb la seva campanya de mentides, insults i desqualificacions contra nosaltres. Aquesta campanya està protagonitzada per una coalició de sindicats corporatius, que defensen privilegis d’una petita part dels col·lectius que diuen representar, i de sindicats que gairebé no tenen representació al sector perquè quan es fan eleccions no aconsegueixen que ningú els voti.CCOO i UGT no acostumem a fer comunicats defensant-nos de les insídies i acusacions sense fonament de la resta de sindicats, però en aquesta ocasió creiem que és necessari donar una resposta perquè els atacs són molt reiterats i perquè tenen com a únic objectiu debilitar el sindicalisme de classe en el moment que més necessària és la unitat de tots els treballadors.

Ens acusen de fragmentar el Conveni de la XHUP després de 25 anys d’existència. El Conveni de la XHUP ha existit gràcies a CCOO i UGT que som els sindicats que l’hem recolzat durant 25 anys i que vam aconseguir unificar el sector amb la incorporació dels centres sociosanitaris i de salut mental. Tot això ho vam fer sempre amb l’oposició dels sindicats que ara ens acusen de trencar el sector. El sector, ara, no s’ha trencat; ha desaparegut perquè s’ha quedat sense conveni gràcies a la campanya contra la proposta mediadora que es va fer; campanya que ara s’està demostrant que estava plena de mentides. Cal molt poca vergonya, perquè un sindicat, Metges de Catalunya, que no ha signat cap conveni de la XHUP i que sempre ha intentat dinamitar-lo per aconseguir un conveni franja, ens acusi als que el vam fer i l’hem defensat sempre de trencar-lo. És incomprensible que altres sindicats col·laborin en aquesta estratègia.



Calella a 15 de juliol de 2013

divendres, 12 de juliol del 2013


EMPLEATS  PÚBLICS

MESA D’EMPLEATS PÚBLICS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA



RETALLAR UNA PAGA ÉS MÉS UNA OPCIÓ D'UN GOVERN DE DRETES QUE PROTEGEIX ELS PRIVILEGIATS QUE UNA NECESSITAT PER A L'ECONOMIA CATALANA



A la Mesa General no hi ha hagut cap possibilitat de negociació davant la negativa de la representació del Govern de facilitar la informació que hem demanat i perquè s’han mostrat inflexibles amb les mesures que volen prendre i no han acceptat les nostres propostes per fer possible que els treballadors i treballadores de la Generalitat cobrem de manera íntegra les retribucions de l’any 2013.


Cliqueu aquí per veure el document         


Calella a 12 de juliol de 2013

dijous, 11 de juliol del 2013

El mes de juny hi ha 1.712 persones aturades més i prop de 21.000 contractes menys respecte el 2012

CCOO DE CATALUNYA DENUNCIA QUE LA REDUCCIÓ DE L’ATUR NO ES TRADUEIX EN NOUS LLOCS DE TREBALL




La reducció de gairebé 25.000 persones aturades no es deu a nous contractes ja que només s'han registrat 8.687 nous contractes, sinó a la pèrdua de població activa (joves i persones immigrants) i a la no renovació de la demanda d'ocupació per esgotament de les prestacions i per l'efecte desànim per trobar una feina

ATUR REGISTRAT CATALUNYA/ESPANYA

El mes de juny de 2013 deixa una xifra de 617.288 persones registrades com a aturades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya, el que significa un increment interanual del 0,3% (1.712 aturats i aturades registrats més que fa un any). En aquest mes de juny l'atur català se situa per sota de la mitjana de l'Estat espanyol en 2,9 punts percentuals. Respecte el mes anterior s'ha donat una reducció de 24.878 persones aturades (-3,9%). La població jove menor de 25 anys registra una reducció de 4.156 persones aturades, xifra que suposa un 9,7% menys respecte el mes de maig.


ATUR PER SECTORS D'ACTIVITAT I PROVÍNCIES

L'únic sector que ha incrementat l'atur respecte fa un any és el sector serveis, amb un increment interanual del 3,3% (12.374 persones aturades més). El sector de la indústria ha reduït l'atur en 2.701 persones i un -2,8% respecte l'any anterior. La construcció ha disminuït l'atur en 8.006 persones, amb una variació del -8%. Tarragona és la província que més incrementa interanualment l'atur en termes relatius; concretament ho ha fet en un 2,6%. Seguidament trobem Girona amb un 0,6% d'increment i Barcelona amb un 0,03%. Per contra, Lleida, ha reduït l'atur en un 1,4% respecte l'any 2012.

ATUR PER SEXES

El mes de juny de 2013 presenta una tendència ben diferent entre homes i dones respecte l'any passat. Així com els homes han reduït l'atur en 4.436 aturats i un -1,4%, les dones han augmentat en 6.148 aturades i un 2,1% més que el juny del 2012. Respecte el mes anterior, els homes presenten una reducció del 4,5% i les dones, del -3,2%.

ATUR DE PERSONES IMMIGRANTS

Les persones immigrants representen el 20,1% dels nous aturats i aturades registrats a Catalunya el mes de juny de 2013, el que significa un total de 123.952 persones. L'atur registrat d'aquestes persones ha experimentat una reducció interanual del -6,8%, percentatge que es tradueix en -9.011 persones aturades. S'evidencia, un mes més, que les persones immigrants marxen de Catalunya per l'absència d'ocupació.


CONTRACTACIÓ
La contractació indefinida a Catalunya s'ha reduït un -42% respecte el juny de 2012 (-13.460 contractes menys) i la temporal ho ha fet en -4,1% dada que significa 7.460 contractes temporals menys. Respecte el mes passat, la contractació indefinida ha decrescut en 2.277 contractes (-11% de reducció) i la contractació temporal ha augmentat en 10.964 contractes (6,6% més).

PRESTACIONS
El mes de maig de 2013 es va tancar amb 407.159 persones aturades a Catalunya que rebien una prestació per atur. D'aquestes persones beneficiàries, el 51,9% percebia una prestació contributiva, el 41,5% rebia el subsidi, i un 6,7% la Renda Activa d'Inserció. En relació el 2012, cal destacar la reducció del nombre de persones beneficiàries de prestació contributiva (-6,6%), també del subsidi (-2,6%) i l'augment de la Renda Activa d'Inserció en un 13,1%. Respecte el mes anterior, el nombre de persones beneficiàries de prestacions s'ha reduït en un 2,2% i -9.208 persones.














Davant aquest escenari, CCOO de Catalunya:

·        Demana moderació en l'optimisme del Govern, ja que la situació del mercat de treball segueix essent crítica amb xifres insostenibles d'atur i una desprotecció creixent.

·        Exigeix mesures de reactivació econòmica per a generar ocupació i finançament per a polítiques d'ocupació que millorin les oportunitats de treball.

·        Reclama la implementació d'una Renda Garantida de Ciutadania per a les persones sense feina ni ingressos que garanteixi la seva subsistència i redueixi les creixents desigualtats socials que l'atur està generant.

·        Instem els poders públics a que posin en marxa polítiques d'ocupació per a joves concretes i efectives per a garantir la seva entrada i el seu manteniment al mercat de treball, més enllà de les mesures inconcretes de la Estratègia d’ocupació i Emprenent Juvenil, a on s'asseguri treball amb drets a les persones joves.


Feu clic per veure les  declaracions de Cristina Faciaben, secretària de Socioeconomia de CCOO de Catalunya, efectuades el dimarts 2 de juliol de 2013.



Calella a 11 de juliol de 2013

dimecres, 10 de juliol del 2013

EXIGIM QUE ES MANTINGUI L’ACTIVITAT DE L’HOSPITAL DE VILADECANS



Des de CCOO ens oposem a les intencions del Govern de la Generalitat de traspassar part de l’activitat de l’Hospital de Viladecans a l’Hospital de Sant Boi. L’Hospital de Viladecans és un centre de l’ICS que, durant molts anys, ha estat centre de referència d’una població de 200.000 persones i que ha dut a terme la seva activitat amb un alt grau de satisfacció dels seus usuaris i amb nivells de qualitat també satisfactoris.
El Govern, un cop més, està intentant sostenir els centres privats donant-los l’activitat que treu als centres públics i molt especialment als centres de l’ICS, als quals, des que van començar les retallades, se’ls ha reduït molt més el pressupost que a la resta de centre concertats.
Des de CCOO exigim que es mantingui l’activitat de l’Hospital de Viladecans i es recuperi progressivament la que s’havia perdut en anys anteriors i que el Govern de la Generalitat deixi de garantir la sostenibilitat dels centres privats a costa de reduir l’activitat dels centres públics.
"COMUNICAT PÚBLIC" en defensa de l’Hospital de Viladecans, subscrit el passat 2 de juliol per tres ajuntaments i 86 entitats de la Societat  Civil de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans.
 Calella a 10 de juliol de 2013

dimarts, 9 de juliol del 2013


LA ULTRA ACTIVITAT DELS CONVENIS



La ultra activitat és un terme que no figura en l'Estatut dels Treballadors, ni en cap conveni col·lectiu, però la rellevància del qual és vital. Per aproximar-nos a ell anem a intentar respondre a unes quantes preguntes:



Què és?

És un concepte que, abans de l'última reforma laboral, indicava que un Conveni, havent estat denunciat i encara superada la seva durada pactada, seguia mantenint la seva vigència mentre no se signés un altre. És a dir, garantia la pervivència dels convenis col·lectius, amb independència del temps que es trigués a negociar la seva renovació.

A qui afecta?

A totes les treballadores i treballadors als quals se'ls aplica un conveni, incloses aquells que tenen regulada la seva relació laboral per aquest mitjà.

Per què ha estat tan citat últimament?

Perquè la reforma laboral que va aprovar el govern del PP en 2012 va establir que, transcorregut un any des de la denúncia del conveni col·lectiu sense que s'hagi acordat un de nou o dictat un *laudo arbitral, aquell perdrà, excepte pacte en contrari, vigència i s'aplicarà, si ho hi hagués, el conveni col·lectiu d'àmbit superior que fos aplicable. És a dir, que els convenis, ara, tenen data de caducitat: un Conveni no renovat, a l'any de la denúncia, decau. Si hi ha un conveni sectorial d'àmbit superior, s'aplicarà aquest, sinó, cap.

De quina data parlem?

Excepte l'existència de pacte exprés indicant un altre termini, aquells convenis denunciats amb anterioritat a la reforma laboral, que no hagin culminat la seva negociació, perdran la seva vigència el 8 de Julio de 2013(uns 1.470 convenis que afecten a prop de 2.750.000 treballadors i treballadores).

Què ha fet CCOO?

CCOO, amb UGT, va signar el passat 21 de maig un Acord sobre la ultra activitat dels convenis, amb les patronals CEOE i CEPYME, mitjançant el qual ambdues parts adquirien uns compromisos d'actuació en funció de com estiguin els diferents convenis.

Quins són aquests compromisos?

a)   En aquells convenis denunciats abans del 8 de juliol de2011 i que no haguessin estat renovats: S'acudirà de manera urgent a la mediació o l'arbitratge voluntari.

b)   En els convenis col·lectius en vigor amb processos negociadors oberts: S'hauran d'agilitar i intensificar les negociacions, garantint durant les mateixes el manteniment del conveni col·lectiu.

c)   En aquells convenis amb les negociacions bloquejades: S'acudirà als Sistemes de resolució extrajudicial de conflictes, ja sigui l'AVENC, per a convenis d'àmbit estatal, o als de caràcter autonòmic en convenis d'àmbit inferior.

Què ens queda per davant?

D'una banda, aconseguir que aquests compromisos es converteixin en realitats en les diferents taules de negociació de convenis en sectors privats, vinculats directament a l'Acord confederal i, per un altre, buscar acords similars en relació amb els convenis de sectors públics (laborals d'Administracions autonòmiques o locals).



Calella a 9 de juliol de 2013