INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 25 de març del 2015

CONTRA LA CREACIÓ DEL CONSORCI SANITARI DE LLEIDA




Moció al Parlament

El passat dia 19 de març del 2015, al Parlament de Catalunya es va votar una moció presentada per ICV que demanava la reprovació del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per les polítiques sanitàries que aplica i també, juntament amb ERC, aturar la creació del Consorci Sanitari de Lleida, que implicava la destrucció de l’ICS.

Respecte a aturar el Consorci de Lleida, el partit del Govern es va quedar sol. Des de la Federació de Sanitat de CCOO de Lleida felicita aquest acte democràtic, que recull la realitat de la ciutadania amb un futur sanitari incert; reconeix el patiment de les persones malaltes, agreujat per les polítiques sanitàries neoliberals d’aquest Govern, i valora que més enllà de ser un període electoral es doni la raó a la ciutadania organitzada que lluita al carrer i on som tots representats. La moció recull el reconeixement de les pressions assistencials, la mala gestió o la precarietat laboral que els treballadors i les treballadores de la sanitat pública catalana fa temps que patim. La manca de transparència que caracteritza al Govern de la Generalitat i que des de CCOO denunciem contínuament també ha estat present al Parlament.

CCOO de Lleida creu que el que cal no és crear res nou, sinó integrar tots els recursos sanitaris públics del territori a l’Institut Català de la Salut, entitat que té un fort control administratiu. Si no és eficient, com diuen, de ben segur que és perquè no els interessa. No oblidem que els gestors són braços del mateix conseller de Salut. CCOO continuarem la lluita al carrer amb totes les plataformes, associacions, ciutadans, marees... fins que des del Govern es retiri aquest Consorci Sanitari de Lleida i les polítiques sanitàries mercantilistes.

Creiem necessari un ampli debat polític i ciutadà del model sanitari català. Un cop decidit el model, podrem crear estructures, si escau. Una cosa queda clara: cal fer sentir la nostra veu com a professionals, juntament amb la de la ciutadania, i esperem que el Govern ens escolti i respecti la majoria parlamentària aturant el Consorci Sanitari de Lleida i les retallades en salut. 


Calella 25 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada