INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 4 de març del 2015

DENUNCIEM L’AUGMENT DE LA SINISTRALITAT LABORAL EN 2014



Les dades de sinistralitat laboral corresponent a 2014 publicats avui pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, encara que es tracta de dades provisionals, mostren un increment dels accidents tant en termes absoluts com a relatius i confirmen la deterioració de les condicions de treball i de la prevenció de riscos laborals a Espanya.

Encara que es tracta encara de dades provisionals, l'avanç de sinistrralitat laboral corresponent al període gener-desembre de 2014 confirma la preocupant tendència d'increment d'accidents de treball que CCOO ve denunciant des de fa mesos i el seu caràcter general, ja que s'expressa tant en termes absoluts com a relatius (índexs d'incidència) i afecta a tots els sectors de l'activitat econòmica.

El nombre total d'accidents amb baixa en jornada treballo en 2014 ha crescut respecte a l'any anterior, alguna cosa que no succeïa des de 2007, en un 3,2% i en un 1,6% en el cas dels accidents mortals, trencant una tendència que es perllongava des de 2006. Només es produeix un descens en el cas dels accidents greus (-4,6%), la qual cosa segons el parer de CCOO només pot explicar-se perquè molts d'aquests sinistres s'estan notificant com a lleus. Els accidents in itinere també han crescut en un 2,3%. Quant als índexs d'incidència (indicadors que estimen el nombre d'accidents per 100.000 treballadors i que ja van experimentar increments en 2013) mantenen la seva tendència a l'alça en el cas del total d'accidents (+1,6%) i s'estabilitzen per als mortals (0,0%).

Si tenemos en cuenta los cuatro grandes sectores de la producción el incremento del total de accidentes afecta a todos ellos, al igual que a sus índices de incidencia. Si atendemos a los accidentes mortales es especialmente dramática la situación del sector agrario (+52,9% en términos absolutos y +45,2% en índice de incidencia) y de la construcción (+11,3% y 13,8% respectivamente). Sólo la industria y los servicios muestran descensos de los accidentes mortales aunque en menor proporción.

"El nostre sindicat ve advertint que precarització del mercat de treball, la perduda de centralitat de la negociació col·lectiva i la por a perdre l'ocupació estan provocant una degradació de les condicions de treball en les empreses que finalment acaba per reflectir-se en les estadístiques de sinistralitat. El model de sortida de la crisi basat en l'austeritat, les retallades i la devaluació interna que ens proposen des dels Governs europeus està tenint unes conseqüències nefastes en termes de salut pública i de salut laboral i hasta les possibilitat de recuperació econòmica en traslladar tots aquests costos al Sistema Nacional de Salut". "Les Reformes Laborals aprovades pels Governs espanyols", són incompatibles amb el dret a la salut recollit en la Constitució Espanyola i amb un model eficaç i just de prevenció de riscos laborals en l'empresa.


Calella a 4 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada