INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 5 de març del 2015

FEBRER REGISTRA UNA MINIMA REDUCCIÓ DE L’ATUR REGISTRAT




  • El 90% dels contractes registrats al febrer van ser de caràcter eventual


Califiquen de "anécdota" la reducción del paro registrado en 13.538 personas, apenas un 0,3% respecto al mes anterior, cuando hay 4,5 millones de personas en el paro registrado y 5,5 en el paro estimado por la EPA.

Malgrat aquesta mínima reducció de febrer, la xifra de demandants inscrits en les oficines del *SEPE és de 5.892.226, de les quals es consideren parades a 4.512.153 Més enllà dels criteris utilitzats per reduir el seu nombre en el 23%, la realitat és que hi ha 3.140.821 dones i 2.751.405 homes inscrits en les oficines públiques d'ocupació buscant un treball. “També cal destacar que malgrat la reducció en l'atur registrat, el nombre de demandants inscrits en les oficines NO es va reduir: al febrer hi ha 228 persones més buscant una ocupació o una millor ocupació del que han d'en el mes anterior”, assenyala CCOO en un comunicat.

D'altra banda, es confirma l'enorme deterioració que està sofrint la qualitat de l'ocupació a Espanya: el 90% dels contractes registrats al febrer van ser de caràcter eventual; solament el 6% van ser indefinits a temps complet i els contractes a temps parcial ja suposen un de cada tres contractes signats. A més la utilització de la comparació interanual oculta una dada preocupant: al febrer la contractació indefinida s'ha estancat i el que és pitjor, la indefinida a temps complet ha caigut el 4%.

La precarietat està acompanyada d'una rotació en l'ocupació que frega l'absurd, com ho demostra la comparació entre les afiliacions a la Seguretat Social. En els últims dotze mesos s'han registrat 21,7 milions d'altes en la Seguretat Social que han vingut acompanyades per 21,4 milions de baixes: són 43,1 milions de moviments que multipliquen per gairebé 100 vegades l'augment net en el numero d'afiliats en el mateix període.

La distribució sectorial de l'augment de l'afiliació mostra que solament augmenta en el sector públic i en sectors de baix valor afegit (comerç, hostaleria i serveis auxiliars) que generen ocupacions inestables i on es paguen salaris baixos. “Aquesta no pot ser la senda del creixement que aquest país necessita ni el model productiu del nostre futur: sense ocupació industrial, sense serveis d'alt valor, especialitzant-nos cada vegada més en activitats de serveis de turisme i de temporada, l'economia espanyola i l'ocupació tenen un mal futur”, subratlla el sindicat.





PROPOSTES DE CCOO

Davant aquest panorama, és necessària una política pressupostària que fomenti el canvi estructural de l'aparell productiu, que promogui l'ús eficient dels recursos públics en tots els nivells de l'Administració i que ajudi a recuperar la demanda interna. L'objectiu ha de ser treure l'economia espanyola del seu patró tradicional de creixement de baix valor afegit, sense indústria, ocupació inestable i salaris baixos. Per a això fa falta augmentar suficientment la inversió pública i reorientar-la cap a la millora de la qualitat i el contingut tecnològic de les empreses. La injusta rebaixa d'impostos promoguda pel Govern no persegueix aquesta fi, sinó el rèdit polític a curt termini.

A Espanya hi ha 2.009.000 persones parades que estan excloses del sistema de protecció per desocupació amb les dades de SEPE, una xifra que s'eleva fins a les 3.807.696 amb dades de la EPA, un altíssim nivell de desprotecció que genera pobresa i exclusió i que ha de ser combatut, entre altres mesures, implantant una renda mínima en el conjunt de l'estat.

Urgeix adoptar noves mesures que millorin la protecció a les persones en desocupació, més enllà de l'acord per al Programa Extraordinari d'Activació de l'Ocupació destinada a les persones aturades de llarga durada amb càrregues familiars. Un programa que el Govern va acceptar solament per la pressió dels sindicats i pel qual exigim la màxima urgència en la seva engegada al mateix temps que seguim demandant un augment de la protecció a les persones sense ocupació ni recursos.


Denunciem des de CCOO de Catalunya  que més de 68.000 persones a l'atur han perdut prestacions i subsidis

Menys de la meitat de la reducció de l'atur es tradueix en nous contractes





Calella a 5 de febrer de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada