INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 19 de març del 2015

"LA REFORMA DEL CODI PEAL MANTÉ L’ARTICLE 315, QUE DEIXA LA PORTA OBERTA A LA CRIMINALITZACIÓ DE L’ACTIVITAT SINDICAL”


L'aprovació el passat 11 de març en el Senat de la reforma del Codi Penal suposa, segons el nostre parer, la criminalització del conflicte social, alhora que ofereix una resposta cosmètica davant la corrupció política i el frau fiscal generalitzat

Hem fet públic un comunicat en el qual mostra el seu radical rebuig a la reforma del Codi Penal aprovada ahir en el Senat, perquè suposa “la criminalització del conflicte social, un nou model penal que elimina la resocializació dels col·lectius més desfavorits, i ofereix una resposta cosmètica davant la corrupció política i el frau fiscal generalitzat”.

Denunciem que es tracta d'una reforma, que s'ha tramitat amb precipitació i una absència de debat polític i social incomprensible. “El rebuig sindical a l'aprovació del Codi Penal, es basa en diversos aspectes de la mateixa, però un dels punts més preocupants és l'article 315, que deixa la porta oberta a la criminalització de l'activitat sindical davant fets trivials o sense repercussió objectiva en la seguretat de persones o béns. Nosaltres seguirem recolzant als més de 300 sindicalistes que han estat condemnats, processaments o sancionats per exercir el dret de vaga, i exigirem la seva llibertat sense càrrec algun.

Advertim que en la reforma, el tractament del delicte de coaccions per promoure la vaga no corregeix els greus problemes que presenta la condemna injustificada de l'activitat sindical. No es regula la conducta, ni s'estableix cap exigència sobre la gravetat del que s'ha d'entendre per “coacció”, i això gens té a veure amb la seguretat jurídica, ni amb una configuració respectuosa per l'Estat de l'exercici de drets fonamentals.

Tampoc la supressió de les faltes suposa un avanç en la qualitat democràtica de la nostra societat. “Deixar a l'autoritat governativa les facultats per sancionar comportaments que, fins ara, estan sota la salvaguarda dels Jutjats i Tribunals, incrementant a més la sanció econòmica i assumint noves competències en el control dels drets de reunió i manifestació, solament serveix per rebaixar el dret a la tutela judicial efectiva, i a augmentar la capacitat del poder polític per imposar sancions”. Igualment, informem, que es manté la discriminació segons la condició social davant els delictes contra els recursos públics, oferint una resposta cosmètica davant la corrupció política i el frau fiscal, mentre es castiga més severament, per exemple, l'obtenció indeguda d'una prestació pública.

Finalment, considerem intolerable el gest del Govern davant un sector de l'electorat aprovant la cadena perpètua, “una mesura que no és respectuosa amb un sistema de drets humans que incorpori la resocializació com a finalitat del sistema penal, tal com recull la Constitució.

Calella a 19 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada