INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 16 de març del 2015

CAL REACTIVAR LA DEMANDA INTERNA AMB UN CANVI DE POLÍTIQUES QUE IMPULSIN L’OCUPACIÓ DE QUALITAT i LA RECUPERACIÓ DE SALARIS i PRESTACIONS




L'IPC continua en taxes negatives tot i la recuperació del preu del petroli

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de febrer a nivell estatal, amb un -1,1%, recuperen 2 dècimes, com a conseqüència de l’augment del preu dels carburants tot i que continua l’estancament del consum, que s’explica per la situació d’empobriment generalitzat que viu la majoria de la població.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es manté en el 0,2%. Aquest índex reflecteix la situació real de l’economia, que, lluny de la seva recuperació, continua marcada per l’estancament del consum intern, motivat per l’empobriment de la majoria de la població i la pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats bàsiques, ja que el cost dels serveis bàsics com l’electricitat, el transport o l’aigua continuen sent massa elevats.

A Catalunya, l'IPC, amb un -0,8%, recupera 1 dècima i augmenta el diferencial amb l’estatal pels preus més alts dels aliments i dels serveis.

La inflació de la zona euro, amb una taxa del -0,3%, continua amb taxes negatives encara que recupera 3 dècimes, mantenint un diferencial de 9 dècimes amb l’IPC harmonitzat espanyol, que se situa en el -1,2%. Es posa en evidència que cal un canvi de polítiques econòmiques a Europa per canviar aquesta situació d’estancament i deflació.

Sortir de la crisi i evitar la deflació exigeix la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i pensions, la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i el consum i la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania per a qui no té recursos. Però la situació d’emergència social fa necessàries respostes urgents per fer front a la pobresa i exclusió social.

Han d’acabar les polítiques de retallades i ha de fer-se política per a les persones, amb control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que estan perjudicant especialment les rendes més baixes (aturats, pensionistes, treballadors precaris...).

Cal una reforma fiscal progressiva que incrementi el que han de tributar les rendes del capital, persegueixi el frau i l’evasió fiscal i redueixi impostos indirectes com l’IVA dels productes i serveis de primera necessitat de les llars.


Calella a  1´6 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada