INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 18 de març del 2015

NO A LA LLEI MORDASSA


"Corregeix alguns errors, però insisteix en un model regressiu de llibertats públiques"
La Llei de Seguretat Ciutadana aprovada en el Senat suavitza les sancions previstes per als conflictes derivats dels drets de reunió i manifestació, però segueix dominant un model basat en la resposta autoritària als conflictes socials

Com ocorregués amb la reforma del Codi Penal  l'aprovació pel Senat de la Llei de Seguretat Ciutadana (coneguda com a Llei mordassa) és, en la nostra opinió, una mala notícia per a la democràcia perquè parteix de la idea que és necessari "endurir la resposta sancionadora davant les protestes socials. És veritat que es corregeixen alguns errors, però insisteix en un model regressiu de les llibertats públiques i de la llibertat sindical".
Denunciem que el marc penal i sancionador administratiu, fins i tot sense reformes de cap tipus, ofereix llits més que suficients per preservar la seguretat de les persones, i permet corregir comportaments violents. "Més aviat, la reforma es presenta com la resposta davant el risc de conflictivitat social derivat de l'adopció de polítiques públiques basades en les retallades socials".
Es tracta d'una reforma que s'ha elaborat sense transparència ni debat públic, i encara que s'observen alguns canvis d'interpretació sobre les llibertats públiques i l'activitat sindical, aquests són insuficients, perquè no recullen propostes bàsiques traslladades per CCOO i UGT al Ministeri de l'Interior i als Grups Parlamentaris al Congrés i en el Senat.
Són també significatius els canvis en les sancions previstes per als conflictes derivats dels drets de reunió i manifestació. "L'exigència en la sanció molt greu que concorri risc per a la vida o integritat física de les persones, i no simplement una alteració en el funcionament de la infraestructura, rebaixa el risc que un conflicte laboral que repercuteix en el funcionament d'un servei públic sigui objecte de sanció. Però es fa a partir d'una idea autoritària i sancionadora del conflicte social.
D'altra banda, les restriccions il·legítimes dels drets de reunió i manifestació, o la legalització de les devolucions en calenta a la frontera de Ceuta i Melilla ens allunya dels països respectuosos amb els drets humans, procedint per a això a derogar les garanties constitucionals en l'actuació de les forces de seguretat en aquestes fronteres.
Creiem imprescindible un nou model de Llei de Seguretat Ciutadana, que respecti el dret a la tutela judicial i que garanteixi la independència i objectivitat en les restriccions que puguin adoptar-se en l'exercici de drets fonamentals, la qual cosa gens té a veure amb atribuir poders desproporcionats a l'autoritat governativa, és a dir, a càrrecs basats en la confiança política.
Calella a 18 de març de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada