"A ESPANYA HI HA DIVERSOS MILIONS DE PERSONES AMB SALARIS PER SOTA DEL LLINDAR DE LA POBRESA”
CCOO edita un nou nombre de "Quaderns d'Acció Sindical" que analitza la pobresa laboral, la desigualtat, la devaluació salarial i les coordenades dels col·lectius que més la sofreixen.
L'estudi evidencia els efectes de la greu crisi econòmica i la recessió que travessa Espanya, així com de les conseqüències que les polítiques d'austeritat i les reformes estructurals han tingut per als treballadors i treballadores.
"Tenir un treball, ja no garanteix sortir de la pobresa ni és suficient per garantir la inclusió social". Segons l'anàlisi del Gabinet Econòmic de CCOO, encara que resulti difícil d'acceptar, a Espanya hi ha 1,4 milions de treballadors per compte d'altri que tenen una retribució anual de menys de 5.000 euros que, distribuïts en dotze nòmines mensuals i dues pagues extres equival a una nòmina mensual de 355 euros bruts
A més, 4,2 milions d'assalariats, el 30% del total, tenen una nòmina mensual que no aconsegueix els 950 euros bruts; és a dir, 1 de cada 3 persones assalariades no arriba a ser mileurista.
L'estudi del Gabinet Econòmic Confederal de CCOO recorda que entre les raons de la pobresa i la desigualtat estan els contractes a temps parcial i de molt curta durada, i els baixos salaris, "una aposta de les *elites economico financeres de sortir de la crisi amb un model productiu basat en la devaluació competitiva dels salaris i la reducció de drets laborals".
Para nosaltres, la lluita contra la pobresa a través del repartiment de la riquesa és una prioritat sindical. Per això, defensem que la revaloració dels salaris ha de tenir com a llindar mínim la inflació i obrir-se a la situació concreta de les empreses i els sectors, participant en el repartiment de les millores de la productivitat de les empreses i acabant amb la devaluació salarial que s'ha aplicat durant els anys de major profunditat de la crisi, així com amb la limitació a la reposició de l'ocupació en l'àmbit públic, que danya la qualitat dels serveis públics i deteriora les condicions de treball.
Calella a 26 de març de 2015
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada