INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 17 d’abril del 2015

EL GOVERN TORNA A NO RESPECTAR EL DIÀLEG SOCIAL EN  MODIFICAR SENSE CONSULTA PRÈVIA EL PROGRAMA DE LA GARANTIA JUVENIL


Sense acord. Així es va aprovar en 2013 el Pla Nacional d'Implantació de la Garantia Juvenil, en la qual el Govern va limitar la capacitat dels agents socials a la simple elaboració d'aportacions al seu propi document, i així s'ha modificat ara el programa de la Garantia Juvenil.

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social va comunicar ahir, després de la celebració de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals en la qual van participar les Comunitats Autònomes, que es duria a terme una modificació legislativa perquè el sistema de Garantia Juvenil s'ampliï fins als 29 anys, enfront dels 25 actuals.

Més enllà de la política de fets consumats de la qual torna a fer gala el Ministeri de Fátima Báñez, en limitar-se a comunicar la seva decisió als agents socials una vegada adoptada, volem manifestar una vegada més la seva inquietud pel desenvolupament del pla de la Garantia Juvenil.

En primer lloc, perquè encara no s'ha constituït la Comissió de Seguiment de la Garantia Juvenil, que és l'espai en el qual haurien d'abordar-se aquestes qüestions, així com tractar l'estat de la seva implantació i contrastar la seva eficàcia. La implicació dels agents socials en el desenvolupament d'aquesta estratègia no és només una reivindicació dels sindicats, per garantir les millors condicions d'inserció de la joventut, sinó que és una recomanació expressa de la Comissió Europea.

En segon lloc, perquè ignorem com es va a finançar l'ampliació de l'edat del col·lectiu al que es dirigeix el programa, donada la impossibilitat tècnica de fer-ho amb els fons europeus destinats a la Garantia Juvenil. Segons el parer del sindicat, aquesta decisió no sembla més que un maquillatge estadístic per ocultar el rotund fracàs que l'estratègia implementada pel Govern està collint a Espanya. De fet, CCOO i UGT ja van denunciar al març que el programa només cobria a un 7,2% de les persones de fins a 25 anys potencialment beneficiàries, un percentatge del tot insuficient a tenor de la gravíssima situació sociolaboral de la població més jove.

Amb independència d'aquesta inquietud justificada, UGT i CCOO no s'oposen a l'ampliació del pla de la Garantia Juvenil a més col·lectius, com el de les persones joves de fins a 29 anys, ja que de fet aquesta va ser una de les propostes plantejades pels sindicats i que va ser desoïda al seu moment pel Govern, però exigeixen participar en el desenvolupament del programa, a través de la Comissió de Seguiment, i rebre informació i dades exactes de la seva implantació, per assegurar una aplicació correcta d'una estratègia que resulti útil com a mesura pal·liativa per atendre les necessitats immediates de gran part de la joventut espanyola i en cap cas com una eina de precarietat més, si cap, les seves condicions de treball o d'inserció al mercat laboral.



Calella a 17 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada