INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 28 d’abril del 2015

"LA PRECARIETAT LABORAL ÉS LA PRINCIPAL CAUSA DELS ACCIDENTS i MALALTIES LABORALS”


CCOO i UGT presenten els actes i el manifest amb motiu del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball

Els accidents de treball, entre ells els que causen defuncions, s'han incrementat en l'últim any, segons han denunciat en roda de premsa els responsables de Salut Laboral de CCOO i UGT. "Les retallades i les polítiques d'austeritat, que han deteriorat la prevenció i control de la sinistralitat i de les malalties d'origen laboral, suposen el principal factor de risc per a la salut dels treballadors", va asseverar Pedro J. Linares, secretari de Salut laboral de CCOO.

Més de 80 actes en diferents ciutats del país es van a celebrar avui dimarts, 28 d'abril amb motiu del Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, que aquest any se celebra sota el lema "Les retallades atempten contra la democràcia i la salut en el treball". "Eliminar l'exposició a les substàncies perilloses en el treball”.

En la roda de premsa en la qual CCOO i UGT han presentat els actes i el manifest en el qual tots dos sindicats expliquen les seves reivindicacions en matèria de salut en el treball, els sindicats han denunciat que l’incremento de la sinistralitat laboral té molt a veure amb la pèrdua de qualitat en l'ocupació i les retallades dels recursos destinats a protegir la salut dels treballadors. "En les malalties professionals s'està produint una "feminització", ja que la dona és la que sofreix més la precarietat laboral", ha destacat Pedro J. Linares.

La contractació temporal i les altes taxes d'atur, i en conseqüència el temor a perdre el lloc de treball, expliquen a més que els accidents sense baixa superin als accidents amb baixa laboral. Por que també explica el baix reconeixement de les malalties professionals o d'origen laboral.

CCOO i UGT estan aprofitant la celebració del 28 d'abril per reunir-se amb els partits polítics - ja s'han reunit amb Esquerra Unida - per presentar el seu Decàleg de propostes en matèria de prevenció d'accidents, amb les quals pretén que cap treballador i treballadora quedin sense protecció.





Calella a 28 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada