INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 1 d’abril del 2015

CONSIDEREM INSUFICIENT i ELECTORALISTA LA PROPOSTA DEL MINISTRE DE SANITAT



Creiem que s'ha de proporcionar la targeta sanitària i garantir un accés normalitzat a l'assistència sanitària pública (assistència, diagnòstic, seguiment, medicació) a totes les persones que viuen a Espanya.

Davant l'anunci realitzat en el matí d'avui pel Ministre de Sanitat senyor Alonso relatiu a proporcionar assistència sanitària als estrangers en situació irregular manifestem:


1.- Ja va ser denunciat des de CCOO que la reforma del *SNS pel Govern del PP l'any 2012 era totalment innecessària i que l'única cosa que anava a generar era sofriment i inseguretat a aquelles persones - entre ells, els estrangers en situació administrativa irregular- que anaven a quedar sense cobertura sanitària.


2.- CCOO saluda la rectificació del Ministeri, però creu que s'ha de proporcionar la corresponent targeta sanitària a totes les persones, és a dir, garantir un accés normalitzat a l'assistència sanitària pública (assistència, diagnòstic, seguiment, medicació) para totes les persones que viuen a Espanya, tal com vènia produint-se de manera normalitzada i sense problema algun des de l'any 2000.

3.- El sindicat denuncia també l'intent d'alarmar a la població per part del Ministre, quan assenyala, mentint, raons de saturació dels serveis d'urgència, la qual cosa es deu no a l'accés de la població estrangera en situació irregular sinó a les brutals retallades als pressupostos destinats a la sanitat pública i molt especialment en aquelles CCAA governades pel PP que han portat al desmantellament de serveis sanitaris i al col·lapse de molts uns altres.


4.- Així mateix, se sembra l'alarmisme quan es diu que la rectificació es recolza en raons de salut pública, quan no existeix motiu algun per a això, atès que no hi ha dada, indici o incidència alguna que relacioni a la població estrangera amb qüestió alguna de salut pública.


La normalització de l'extensió i la garantia de l'accés a l'assistència sanitària és una condició bàsica d'un estat del benestar que desitgi mínimament de ser-ho, això és, tractar de garantir la salut de la seva població.

El PP primer va excloure a part de la població de l'assistència sanitària, després va disminuir pressupostàriament el seu abast i prestacions i, finalment, privatitza: aquesta és la realitat de la política sanitària del PP.

Per això, si bé saludem la mesura, entenem que és insuficient i, considerant la proximitat de diferents convocatòries electorals, oportunista.



Calella a 1 d’abril de 2015



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada