INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 10 de febrer del 2016


CCOO DEMANA REBUTJAR EL PLA DE VIABILITAT SOBRE EL CONSORCI SANITARI DEL MARESME



Proposem la realització d'un nou pla que reflecteixi la realitat sociosanitària al Maresme Central

Amb l’inici dels treballs de la Comissió que ha de valorar el Pla funcional de reordenació dels recursos sociosanitaris del Maresme Central elaborat pel CATSALUT, volem fer palès el nostre total desacord amb el mateix pels següents motius:

El Pla és un recull genèric d’obvietats elaborat única i exclusivament per confirmar el pla de viabilitat elaborat per la Gerència del CSdM. El pla no presenta cap previsió de futur que no sigui el que han planejat com a Pla de Viabilitat. Són discutibles les projeccions de població i les ràtios proposades.

El resum de la proposta és bàsicament: mantenir probablement el nombre de llits en total (pot haver una diferència de llits de menys segons es faci) variant la seva tipologia en alguns casos, ocupar una unitat d’hospitalització de l’hospital amb llits sociosanitaris amb la diferència de preu per activitat que comporta (que disminuiria la capacitat de llits d’aguts en 72 llits), cedir llits a entitats privades en una proporció apreciable (els llits que no poden encabir a l’edifici de l’hospital), disminuir per tant el nombre de llits sociosanitaris que gestiona directament el CSdM amb la disminució de recursos que això comporta. Obliden el centre de dia de Sant Jaume en les seves propostes, pot ser per que el volen privat com hem sentit últimament.

Des de CCOO hem mantingut sempre que el que cal és un pla integral d’atenció sanitària al Maresme Central que contempli tota la seva complexitat: Aguts, Salut Mental, Atenció Primària i sociosanitaris. El que ha facilitat el CATSALUT es un document que no preveu com millorar l’atenció a la població i que trasllada recursos gestionats des d’un ens públic a l’empresa privada. Cal un pla que valori realment les necessitats sanitàries de la població actual i futura de la comarca amb les inversions necessàries per dotar-nos de les infraestructures que necessitem ja ara i que necessitarem en el futur: ampliar l’hospital d’aguts i dotar-lo del personal necessari, edificar un sociosanitari adequat a les necessitats i mantenir l’activitat sociosanitaria dins el CSdM, dotar l’atenció primària dels recursos i personal necessaris, fer un centre de salut mental polivalent amb hospitalització i centre de dia, etc.

Des de CCOO exigim a més que qualsevol pla contempli una plantilla al CSdM adequada a les tasques que es realitzen, substituint al personal en el seu lleure i en les absències, mantenint tota la plantilla dins el CSdM sense externalitzacions, s’acabin les mesures restrictives de salaris i condicions laborals (jornada, etc).

Per això demanem a tots els actors presents en aquesta Comissió que es rebutgi el Pla presentat i es demani la realització d’un nou pla amb la participació activa de les entitats, partits polítics i sindicats que contempli les inversions i el finançament necessaris per que el Maresme Central tingui uns serveis sanitaris suficients i de qualitat.

Calella a 10 de febrer de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada