INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 2 de febrer del 2016

MANIFEST SOBRE LA PRESCRIPCIÓ INFERMERA A CATALUNYA



Els representants de les infermeres i infermers catalans reclamen al Govern l'aprovació del marc normatiu autonòmic de la prescripció

Atesa la situació d’emergència en què es troba la pràctica infermera generada per les dificultats legals que des de fa molts anys entorpeixen l’ús, l’autorització i la indicació de medicaments i productes sanitaris, situació recentment molt agreujada per la publicació al Butlletí Oficial de l’Estat del Reial decret 954/2015, de 23 d’octubre, pel qual es regula la indicació, l'ús i l'autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part dels infermers i infermeres, les entitats signants, totes elles responsables de contribuir a la garantia d’unes bones cures infermeres a la població, signen aquest manifest conjunt amb l’objectiu d’alertar les autoritats catalanes de la greu crisi generada en l’atenció sanitària del nostre país.

La prescripció infermera, tal i com cal concebre-la, és un aspecte més de la cura infermera de la persona atesa. Fa referència a medicaments o productes derivats de les cures infermeres que presta, ja que quan una infermera o un infermer indica o aplica algun producte sanitari o fàrmac, ho fa centrant la seva atenció en la valoració, la identificació d’un problema i com una intervenció en el pla de cures infermeres.
El que demanem és emparament legal per poder realitzar una pràctica habitual en el treball clínic quotidià de les infermeres. Amb el vistiplau, tàcit o explícit, de les institucions i l’Administració sanitària, la infermera en la seva pràctica autònoma quotidiana, indica i utilitza medicaments sota el criteri de la bona pràctica i el judici clínic, sense prescripció mèdica i sense disposar de reconeixement de la competència i de l’autoritat legal. És necessari regular legalment allò que s’està produint de facto amb eficiència i seguretat demostrada. No es pot obligar els professionals infermers a extralimitar la legalitat establerta, sinó que cal adaptar el marc legal a la realitat de la dinàmica assistencial.

------------------------------------------------


CCOO exigeix a Alonso la convocatòria urgent del Consell Interterritorial pel conflicte originat amb el RD de prescripció infermera

Davant la magnitud del conflicte obert al Sistema Nacional de Salut (SNS) per l'entrada en vigor el 24 de desembre del RD 954/2015 -el mal anomenat Reial decret de prescripció infermera- la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO ( FSS-CCOO) ha remès un escrit al ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, exigint-li que, com a president del Consell Interterritorial, realitzi una convocatòria extraordinària i urgent a fi de consensuar mesures que no impedeixin el normal funcionament dels centres, no situï en la il·legalitat les actuacions dels professionals i asseguri la qualitat de l'atenció que es presta. Al mateix temps s'ha reenviat l'escrit als consellers de totes les comunitats perquè demanin la convocatòria d'aquesta reunió.


La FSS-CCOO exigeix, a més, al ministre Alonso que informi de manera immediata, completa i transparent la representació legal dels treballadors i treballadores a la Taula de l'Àmbit Negociador del SNS, de la convocatòria que ha sol·licitat aquest sindicat fa setmanes. En cas de no realitzar-la, la FSS-CCOO entén que incorrerà en una greu desistiment de les seves funcions. Al mateix temps, aquest sindicat s'ha dirigit a consellers i conselleres de Sanitat de totes les comunitats autònomes per informar-los d'aquest escrit i sol·licitar-los, -al seu torn, que, com a membres del Consell Interterritorial i basant-se en l'article 13.1 del Reglament de l'esmentat òrgan, que estableix que la convocatòria del ple, la podrà realitzar tant el president com un terç dels seus membres, demanin la convocatòria de la reunió. La FSS-CCOO coresponsabilitza els negociadors de l'esmentat RD (els integrants de l’auto denominada Taula de la professió infermera, Consell General d'Infermeria i el sindicat SATSE) i al Ministeri de Sanitat, de les conseqüències negatives que s'estan derivant per a l'assistència sanitària i el clima laboral entre categories en els centres de treball del conjunt de les comunitats. "L'esmentat reial decret no s'ajusta a la realitat de la pràctica sanitària que des de fa anys s'està realitzant al nostre sector, ni a la formació i capacitat dels nostres professionals. La seva aplicació està generant una indefensió legal en l'actuació diària en l'atenció als pacients", afegeix el responsable de negociació col·lectiva de la FSS-CCOO, Luis Álvarez.



Calella a 2 de febrer de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada