INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 19 de febrer del 2016

EL SALARI MITJÀ ANUAL DE LES DONES HA D’INCREMENTAR-SE EN UN 32% PER EQUIPARAR-SE AL D’UN HOME




Amb motiu del Dia de la Igualtat Salarial, que se celebra el proper 22 de febrer, CCOO torna a posar de manifest que la bretxa salarial s'ha anat accentuat al llarg de la crisi. “La situació és insostenible. Es continua retribuint de manera desigual a la meitat de la població”, ha advertit la secretària de Dona i Igualtat de CCOO.

“Una societat democràtica no pot permetre's el luxe de tenir al 50% de la població en pitjors condicions laborals que l'altre 50%”, assevera CCOO, que recorda que a Espanya el salari mitjà anual de les dones ha d'incrementar-se en un 32% per equiparar-se al d'un home. Els més de 6.000 € a l'any que cobra menys una dona per realitzar un treball igual o d'igual valor monetarisant el preu de les discriminacions de la dona a Espanya.

CCOO ha plantejat al govern del PP durant l'última legislatura, i als partits concurrents a les últimes eleccions generals, una sèrie de mesures que inexcusablement haurien de ser implementades per acabar amb la bretxa salarial.

Para CCOO, és prioritari trencar amb el mite que la jornada a temps parcial afavoreix la conciliació de la vida familiar i laboral. “Una societat, on els valors patriarcals segueixen fortament arrelats, decideix per les dones que aquest ha de ser el seu tipus de jornada”, assenyala.

La mateixa societat imposa la penalització de les dones en les carreres professionals impedint un desenvolupament professional en igualtat de condicions que els homes, fins i tot els sectors econòmics feminitzats són pitjor valorats retribuint menys el treball de les dones. Per això, para CCOO, trencar la segregació al mercat de treball, incidir en la negociació col·lectiva per eliminar les discriminacions en les empreses, han de ser objectius prioritaris.

“La situació és insostenible, la bretxa salarial s'ha anat accentuat al llarg de la crisi; malgrat les mesures existents per combatre-la es continua retribuint de manera desigual a la meitat de la població”, recalca la secretària de Dona i Igualtat de CCOO, Ana Herranz, qui explica que “A Espanya, segons l'enfocament utilitzat per la Comissió Europea, les dones treballen gratis cada any a partir de l'1 de novembre”. “Quan es va a valorar en igualtat el treball de les dones? Aquesta situació és tolerable en una veritable democràcia?, es pregunta la responsable de CCOO, qui assegura que mentre persisteixi la bretxa salarial, CCOO treballarà en la seva eradicació i en la seva denúncia perquè sempre serà 22 de febrer”.



Calella a 19 de febrer de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada