INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 6 de novembre del 2012



Considerem innecessari i inoportú introduir modificacions sobre la jubilació anticipada dos mesos abans de l'entrada en vigor de la reforma de pensions

CCOO DE CATALUNYA EXIGEIX AL GOVERN CENTRAL QUE RESPECTI L’ACORD DE PENSIONS



El 2011 es va arribar a un acord, entre Govern, CCOO, UGT i CEOE, per a la reforma del sistema públic de pensions que, entre d'altres mesures per a garantir la sostenibilitat del sistema, establia noves condicions d'accés a la jubilació anticipada. La reforma entrarà plenament en vigor el proper dia 1 de gener de 2013.

No té sentit que abans de l'entrada en vigor, i per tant, sense poder valorar els efectes de la reforma ja es pretengui modificar la regulació de la jubilació anticipada, fins i tot proposant l'eliminació de la nova figura de la jubilació voluntària als 63 anys.

El Partit Popular, exercint d'oposició al Govern de Zapatero quan va aprovar la reforma de pensions, va considerar que hi havia alternatives a l'endarreriment fins els 67 anys de l'edat de jubilació, com era la combinació entre jubilació anticipada amb coeficients reductors i l'endarreriment voluntari de l'edat de jubilació elevant la quantia de la pensió. Ara sembla haver virat de posició.

Endurir, i fins i tot, eliminar la jubilació anticipada pot suposar que milers de treballadors que han estat expulsats del mercat de treball involuntàriament i prematurament, com a conseqüència d'una reforma laboral que facilita i abarateix l'acomiadament, no puguin accedir a una renda estable com la pensió de jubilació.

No pot oblidar-se que la jubilació anticipada està sotmesa a coeficients reductors per cada any d'avançament de l'edat de jubilació en funció dels anys cotitzats, que s'estenen durant tota la vigència de la mateixa. L'efecte econòmic per al sistema és neutre, ja que la pèrdua de cotitzacions socials i la possible prolongació dels anys de pensió es veuen compensades per la reducció de la quantia de la pensió.

La reforma de pensions ha estat fruit del compromís de tots els signants de l'Acord i d'una àmplia majoria en la seva tramitació parlamentària. El Pacte de Toledo és l'únic pacte social que el Govern de Rajoy ha respectat i és un referent a nivell internacional de com abordar les reformes de pensions. No pot permetre's que la decisió unilateral de l'Executiu vulneri, un cop més els drets dels treballadors i pensionistes.

Perquè també en matèria de pensions t'afecta. El 14-N, Vaga General!!! La mobilització ciutadana es la via més efectiva i contundent per a reivindicar els nostres drets i unes altres polítiques per a fer front a la crisi.



Calella a 6 de novembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada