INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 29 de novembre del 2012



DENUNCIEM UN AGREUJAMENT DE LES RETALLADES EN LES POLITIQUES SOCIALS i UNA REGRESSIÓ EN ELS DRETS



·       CCOO fa pública una declaració en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre


CCOO, amb l'impuls de la Plataforma Social en Defensa de l'Estat de benestar i els Serveis Socials i el Cim social, ha situat com l'eix central de la seva actuació la defensa dels drets socials i l'oposició a les polítiques de retallades. En aquest marc, les demandes de les persones amb discapacitat ocupen un lloc fonamental, que torna a reiterar amb motiu de la celebració d'aquest Dia Internacional


La Declaració de la Confederació Sindical de CCOO diu així:
"Aquest any celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat immersos en la agudització de la crisi econòmica i un agreujament de les retallades en les polítiques socials i una regressió en els drets, la qual cosa està provocant un generalitzat rebuig de la majoria de la societat espanyola i una contínua mobilització social en tots els àmbits: sanitat, educació, serveis socials, justícia, transports públics, o la defensa dels drets laborals. Les persones amb discapacitat són conscients que el dret a la integració social, educativa, laboral, a l'accessibilitat i a la no discriminació corren greus perills.
Des de l'anterior convocatòria del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el govern del Partit Popular ha aprovat sense consens polític i sense negociació social nombroses normes que suposen reculades importants en el nostre Estat de benestar social i en els serveis públics. S'han tramitat els pressupostos de l'any 2012 i de l'any 201,3 que representen la retallada o la desaparició de les de per si limitades polítiques de suport a la integració de les persones amb discapacitat.
Al pressupost del present any ha desaparegut la dotació del Pla d'Acció per a les persones amb discapacitat; la Direcció general de Coordinació de polítiques de Suport a la Discapacitat ha tingut una reducció del 23’8% i el Real Patronat de la Discapacitat del 19’5%. Els programes del IMSERSO relacionats amb la discapacitat tenen importants reduccions a les places concertades en centres per a persones amb gran discapacitat, es redueixen els convenis d'accessibilitat i el nombre d'usuaris als programes que realitzen les ONGS de turisme social.
Al pressupost per a l'any 2013, a punt d'aprovar-se, els programes del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a les persones amb discapacitat tenen una nova reducció del 20’6% i el Real Patronat del 7%. Als programes del IMSERSO hi ha una reducció del 25% en els convenis d'accessibilitat i continua la reducció de places concertades.
A més, les retallades i el retard en l'aplicació de la llei d'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència està perjudicant ja a les persones amb gran dependència i dependència greu amb la reducció de les prestacions i increment del copago i va a perjudicar encara més a desenes de milers de persones amb dependència moderada. També cal ressaltar que tan sol el 2’15% de les prestacions reconegudes està destinat a la prevenció de la dependència i la promoció de l'autonomia personal, i fins a set Comunitats Autònomes no han reconegut ni una sola prestació d'aquest tipus o ho han fet en quantitats ínfimes. La prestació econòmica d'assistència personal, una reivindicació fonamental de les persones amb discapacitat física, tan solament suposen el 0’13% del total de les prestacions reconegudes i en vuit Comunitats Autònomes no hi ha ni una sola reconeguda.
La deterioració del sistema públic educatiu, que està sent ja una realitat en la majoria de les comunitats i que s'està concretant especialment en la reducció del professorat i de programes i actuacions compensatòries, va a dificultar les mesures efectives de suport a aquesta integració normalitzada dels nens, nenes i joves amb discapacitat.
Les reformes en el Sistema Nacional de Salut (SNS), establint el copago, modificant la cartera de serveis i trencant el principi de la universalitat (encara que en determinats retallades exclou a la persones amb gran discapacitat) suposa un canvi en el model del sistema públic, reconegut en la Llei General Sanitat de 1985, que ha permès un avanç generalitzat en les condicions de salut de la població espanyola. La política de retallades va a tenir igualment conseqüències molt negatives en les actuacions dels Serveis Autonòmics de Salut en àmbits que ja de per si són insuficients, com l'atenció a la salut mental, la investigació i tractaments de les anomenades "malalties rares". D'altra banda, en lloc de procedir a la necessària ampliació, actualització i abaratiment de costos del Catàleg de productes ortoprotèsics, s'ha aprovat un Catàleg que no respon a les reiterades demandes dels afectats
Les retallades de la majoria dels governs autonòmics i de les corporacions locals estan incidint en creixents impagaments, en alguns casos de més d'un any, a entitats associatives que realitzen serveis o tenen centres per a persones amb discapacitat amb concerts o subvencions. Aquest inacceptable incompliment de les obligacions públiques produirà, en el millor dels casos, la deterioració de la qualitat de l'atenció, i en uns altres la inevitable desaparició del servei.
La Confederació Sindical de CCOO amb l'impuls de la Plataforma Social en defensa de l'Estat de benestar i els serveis socials i el Cim social, que en aquests moments estan impulsant una campanya per exigir un referèndum sobre les polítiques econòmiques i socials del Govern, ha situat com l'eix central de la seva actuació la defensa dels drets socials i l'oposició a les polítiques de retallades. En aquest marc les demandes de les persones amb discapacitat ocupen un lloc fonamental, que tornem a reiterar amb motiu de la celebració d'aquest Dia Internacional."
Calella a 29 de novembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada