INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 27 de novembre del 2012



NO AL TANCAMENT DE CAN XALANT


Que és Can Xalant?

Se tracta del Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró, és un equipament de l'Ajuntament de Mataró fruit del conveni entre l'Institut Municipal d'Acció Cultural i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Can Xalant és un espai on s'ofereixen recursos, mitjans i suport als processos de producció de projectes en l'àmbit de les arts visuals contemporànies. La seva funció és la de facilitar eines als diferents col·lectius de creadors, impulsar i promoure iniciatives i projectes amb voluntat de servei públic.

Un espai d'experimentació i innovació amb la intenció de donar forma als fets de la cultura visual del nostre temps, que encara que no estiguin qualificats han d'articular-se en la gramàtica de la sensibilitat contemporània. Un espai on es treballa conjuntament amb els artistes, no tant amb obres d'art, ja que entenem que la innovació en l'àmbit de la cultura no depèn ni dels materials, ni del processos de fabricació, ni de la tècnica, ni de la dimensió de l'obra, sinó que depèn de com aquests siguin tractats pels artistes i els usuaris. Un espai on es generen les condicions òptimes perquè els artistes puguin crear i presentar els seus projectes i perquè els usuaris, els espectadors i els públics puguin experimentar els processos de creació i participar d'ella.

Després de set anys de funcionament l'Ajuntament de Mataró ha decidit unilateralment el tancament del servei que s'ofereix des de Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani.

Com el seu nom indica, Can Xalant ha estat un espai de producció i de creació de projectes culturals diversos però també un lloc d'intercanvi d'idees i per tant, de pensament. Un espai on s'han posat en relació els processos artístics amb altres processos culturals o socials, un lloc de contacte entre disciplines, un lloc de contacte entre artistes de diferents generacions i tendències i un lloc d'intercanvis d'experiències, idees i coneixements. Per aquesta raó, els espais del centre han estat espais oberts a propostes experimentals i innovadores que han posat en crisis els models preestablerts potenciant el pensament crític.

Amb una dinàmica regida per aquestes constants, Can Xalant ha aconseguit, en aquests set anys de funcionament, posicionar-se fermament en el circuit artístic català i donar-se a conèixer a nivell nacional i internacional. S'ha convertit en una plataforma per als artistes i altres agents culturals de Mataró i comarca, tant com a espai de creació, com per l'oportunitat de participar en esdeveniments culturals de la ciutat i la resta de l'Estat, o la possibilitat d'assistir a tallers i debats impartits per artistes de prestigi internacional, seminaris amb professionals del sector, o cursos de formació especialitzats. Un pla de comunicació basat en estratègies de comunicació àgils, especialitzades i efectives ha permès visibilitat el projecte, les activitats i els serveis d'una manera fàcil i eficaç.

Després d'aquests anys de treball rigorós, la Generalitat de Catalunya va incloure Can Xalant a la nova Xarxa de Centres d'Art de Catalunya. Creiem que aquesta inclusió a la Xarxa era una ratificació del treball fet, però la situació actual de Can Xalant i de tots els altres centres que pertanyen, demostren que no s'ha apostat en ferm per la descentralització i la innovació de la cultura a Catalunya. Som conscients de les dificultats econòmiques actuals i que aquest nou context obliga a fer reestructuracions i replantejos però en cap cas fer desaparèixer un projecte desenvolupat amb el màxim rigor i professionalitat. Estem disposats i oberts a buscar alternatives de sostenibilitat i creiem que el projecte segueix sent totalment pertinent i viable. Per això, pensem que la decisió del seu tancament és totalment inadequada, injusta i pot ser molt perjudicial per al sector de les arts visuals i de la producció cultural del nostre país.

Els i les artistes residents de Can Xalant demanem una pròrroga del contracte vigent fins que s'estableixi quin és el nou model de gestió i s'engegui. No podem permetre que Can Xalant romangui tancat sense prestar el servei públic que ofereix a la societat mentre el govern municipal i la Generalitat "pensa" que fa amb el Centre.


TOTS AMB CAN XALANT !!!


Per tot això, us convidem a signar la causa oberta a change.org   



Calella a 27 de novembre de 2012


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada