INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 4 de setembre del 2013

DISCURS TRIOMFALISTA



“LA REALITAT DESMENTEIX EL DISCURS TRIOMFALISTA DE LA MINISTRA D’OCUPACIÓ”




La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, va presentar el passat 29 d’agost  en la Comissió parlamentària un balanç del primer any de funcionament de la reforma laboral, un discurs més semblat a una rondalla que a l'anàlisi seriosa. Propaganda, en definitiva, que la realitat desmenteix: la reforma laboral no ha frenat la destrucció d'ocupació, ni ha afavorit la contractació indefinida, ni ha servit per millorar les condicions laborals dels treballadors que conserven l'ocupació,... "L'efecte real de la reforma ha estat l'incremento de la pobresa, tant del conjunt de la ciutadania com dels treballadors i treballadores en actiu".



“El balanç del primer any d'aplicació de la reforma laboral mereix ser rebutjat íntegrament per falta de veracitat. Algunes afirmacions resulten vergonyants per la seva intencionalitat de minimitzar la dramàtica situació de la desocupació i la precarietat laboral que s'ha vist amplificat per l'aplicació de polítiques laborals i econòmiques errònies, injustes i ineficients”, assevera el secretari confederal de CCOO.
Per nosaltres  “la societat es mereixia una altra anàlisi i, sobretot, propostes per sortir de la crisi amb ocupacions de qualitat i estables”. Moltes han estat les llacunes en el discurs de la ministra, els oblits, segons nosaltres: “No ha dit res que l'ocupació creada ha estat en serveis, precari i temporal, lligat a activitats estacionals, mentre que es destrueix en indústria i construcció”. Igualment, “no ha plantejat gens sobre polítiques fiscals o financeres per estimular l'economia i la creació d'ocupació”.
Sí ha parlat del frau, i extensament, però solament per perseguir a treballadors amb 400 euros de prestació. No obstant això, “no ha dit gens del frau empresarial ni de l'economia submergida”, que finalment ha ressaltat el contrast entre el discurs de la ministra d'Ocupació, que es creu al país de les meravelles, i la dura situació que sofreixen els treballadors i treballadores.
Calella a 4 d’agost de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada