INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 24 de setembre del 2013


NOTA INFORMATIVA


La secció sindical de CCOO a Hospital de Calella i ABS Calella, Malgrat de Mar i Palafolls, en relació a l’acord entre empresa i seccions sindicals de MC, SATSE i USAE vol posar de relleu que:

 

-       L’ACORD RECULL BÀSICAMENT LA PROPOSTA DE CONVENI COL·LECTIU QUE PROPOSAVEM AMB DESCOMPTES ADDICIONALS DE SALARIS.
    EL QUE ERA INACCEPTABLE, ARA VA BÉ.

El contingut de l’acord és més lesiu per la plantilla que la proposta inicial de conveni col·lectiu obtinguda en la mediació al Departament de Treball. Econòmicament l’empresa no ha justificat en cap moment els motius econòmics de forma clara, doncs la comptabilitat que ens han facilitat rebaixa el pressupost abans de tenir signat el contracte amb CATSALUT. Fan quadrar els números a la baixa per seguir les consignes que els arriben de la Conselleria.

En resum l’acord diu:

·         No afecta al personal amb contracte d’alta direcció.

·         Mateixa vigència que la proposta inicial de conveni col·lectiu, fins 31 de desembre de 2014.

·         Hem passat de poder tenir conveni col·lectiu a tenir un acord d’eficàcia únicament al nostre centre de treball. Mantenen les condicions del VII conveni de la XHUP mentre duri l’acord. La proposta de conveni col·lectiu mantenia també aquesta situació.

·         Manté una reducció del 5% en les taules salarials igual que la proposta de conveni.

·         Pel grup 1 el primer any la mateixa jornada que la proposta de conveni i 1 dia de conciliació de vida familiar addicional, amb una reducció de 8 hores pel segon any i 2 dies addicionals de conciliació. La resta de grups mateixa jornada que la proposta de conveni amb 1 dia addicional de conciliació de vida familiar pel 2014.

·         Reducció dels salaris per l’import equivalent a 15 dies d’una paga extra pel 2013 i de 15 dies d’una paga extra pel 2014. En la proposta de conveni aquesta reducció no hi és. A més, no es blinda la reducció, pel que si el Departament decideix treure alguna quantitat addicional l’any que be no sabem si se sumarà a la reducció pactada (segons les declaracions del Sr. Mas-Collell sembla que l’any que ve ens trauran una paga extra).

·         Les DPO només s’abonaran en cas de que l’empresa assoleixi l’equilibri pressupostari, igual que la proposta de conveni. Canvien la ponderació pels grups 3 a 7 en el sentit que sempre hem proposat nosaltres: 50% presència i 50% salut laboral.

·         Manteniment del plus de vinculació com al VII conveni de la XHUP, igual que a la proposta de conveni.

·         La carrera professional es reconeixerà i s’abonarà pels canvis de nivell que s’acreditin. Econòmicament representa una quantitat molt petita per l’empresa. En la proposta de conveni s’acreditaven però no s’abonaven.

·         El premi de fidelització no es podrà cobrar i s’hauran de gaudir les vacances  a que es té dret. A la proposta de conveni s’obria la possibilitat de cobrar-ho si ho acordava la paritària.

·         En les baixes per malaltia comú s’aplicarà els mateixos complements que pels funcionaris de la Generalitat, excepte a les malalties comunes de les embarassades que cobraran el 100% del salari a partir del setè dia d’incapacitat temporal, empitjorant la proposta de conveni que era igual que funcionaris, es a dir, 100% de salari a partir del primer dia.

·         Han ampliat el període de reducció de jornada per cura de fill fins els 12 anys i han introduït una excedència amb reserva de lloc de treball.

-       Ha mancat informació a la plantilla, que ha hagut de votar un document d’acord inexistent ja que ningú l’ha vist amb antelació al referèndum.

-       Han acordat que l’empresa no farà acomiadaments col·lectius per causes objectives, però no diuen res dels acomiadaments individuals per causes objectives ni de les modificacions substancials de les condicions de treball, article 41 de l’estatut dels treballadors, que en cas de no ser acceptades acaben en acomiadament.

-       Situen com a marc legal per regular les guàrdies mèdiques el VII conveni de la XHUP. Això representa que d’acord amb la sentència de Sant Pau les guàrdies mèdiques són hores extres i per tant estan legalment topades a 80 hores anuals com a màxim i a més s’ha de cotitzar a la Seguretat Social, tant els treballadors com l’empresa. En el cas que parlem, que ja es cotitza per màxims, aquesta cotització addicional no té cap efecte en les prestacions. A l’Estatut Marc, que és la norma que regula les jornades a l’ICS, les guàrdies són expressament jornada complementària pel que no s’ha de cotitzar i no veiem que els facultatius dels hospitals de l’ICS estigui en pitjors condicions de jornada que els de la XHUP.


En tots els hospitals de la XHUP estan signant MC i SATSE propostes similars a aquesta. Els sindicats que es varen oposar al conveni per que era molt dolent i que deien que no signarien rebaixes, empitjoren la proposta i ho signen.

Per tot això, des de CCOO no estem d’acord amb aquest pacte.

 

Calella, 24 de setembre de 2013.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada