INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 27 de setembre del 2013


LA CSI ADVERTEIX QUE ELS SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT ESTAN EN PERILL



La Confederació Sindical Internacional (CSI) i la Confederació Europea de Sindicats (CES) han presentat una declaració conjunta davant la Comissió Europea en relació amb les negociacions per a un Acord sobre el Comerç de Serveis (TISA) plurilateral. Per als sindicats, l'adreça de les negociacions del TISA ha assumit riscos que posen en perill l'accés universal a serveis públics de qualitat, per la qual cosa ha de modificar-se.

L'Acord sobre el Comerç de Serveis està sent negociat per un grup de països membres de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) que està format, en la seva major part, per països pertanyents a l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), al costat de vuit països en desenvolupament. L'acord que s'està negociant té per objecte liberalitzar substancialment tot el comerç de serveis, incloent la construcció, els serveis financers, els serveis públics, així com els serveis empresarials i professionals. L'acord també imposa disciplines reguladores dels serveis públics i restringeix la regulació en tots els altres àmbits.
Els sindicats que formen la CSI, entre ells CCOO, fan una crida als països negociadors perquè excloguin totalment els serveis públics de l'àmbit d'aplicació de l'acord. “La negociació ha de garantir que la consecució i manteniment de l'accés universal als serveis públics de qualitat siguin fonamentals per a l'acord”, va afirmar Sharan Burrow, secretària general de la CSI.
Així mateix, la declaració assenyala que “un requisit previ per entaular negociacions ben informades és una avaluació completa de l'impacte de l'acord sobre el medi ambient i el desenvolupament econòmic i social”. D'altra banda, amb la finalitat de garantir un acord democràtic i inclusiu, les negociacions han de ser transparents i accessibles al públic.

Un altre problema que es planteja és la inclusió prevista d'una resolució de controvèrsies entre inversors i Estat que podria arribar a ser catastròfica per a la possibilitat de comptar amb un espai suficient per a l'aplicació de polítiques. La CSI i la CES posen l'accent que si l'acord ha d'incloure garanties per als inversors, seria més adequat un acord intergovernamental de resolució de controvèrsies que un procés entre inversor i Estat.

A més, “els inversors tenen responsabilitats i cal que se'ls expliquin i se'ls apliquin”, va afegir Bernadette Segol, secretària general de la CES. De fet, la comunicació del moviment sindical a la Comissió Europea insta a la introducció de normes laborals vinculants amb la finalitat de garantir un nivell mínim de convergència i d'un mecanisme de desenvolupament de capacitats provat i enginyós que faciliti una convergència gradual. El problema que es planteja és la inclusió prevista d'una resolució de controvèrsies entre inversors i Estat que podria arribar a ser catastròfica per a la possibilitat de comptar amb un espai suficient per a l'aplicació de polítiques. La CSI i la CES posen l'accent que si l'acord ha d'incloure garanties per als inversors, seria més adequat un acord intergovernamental de resolució de controvèrsies que un procés entre inversor i Estat.

Per això, la CSI i la CES han demanat que s'escoltin les seves propostes perquè les parts comptin amb la informació necessària sobre objectius i principis que són d'interès per a les negociacions.

 

Calella a 27 de setembre de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada