INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 3 de setembre del 2013

REFORMA LABORAL



UNA REFORMA LABORAL AL SERVEI DE LES ELITS ECONÒMIQUES DOMINANTS




• Cal seguir acumulant força social i democràtica per revertir la reforma laboral.



La reforma laboral per a la majoria de la societat és més precarietat, més pobresa, menor cohesió social i, alhora, més beneficis per als rics i menors rendes per al conjunt dels assalariats. Cal seguir acumulant força social i democràtica per revertir la reforma laboral.

El Govern del PP, està presentat l'avaluació de la reforma laboral, com un instrument capaç de treure'ns del pou de la recessió. Enviant conclusions que gens tenen a veure amb la dura i crua realitat que suporta la majoria de la societat espanyola, una societat on els rics augmenten els beneficis, mentre es devalua els salaris i s'incrementa la precarietat i la pobresa de la societat.

A un any i poc més de l'aprovació del Decret imposat pel Govern del PP, els objectius de l'exposició de motius que explicava la Llei, té poc que veure amb la realitat concreta de les relacions laborals.

La Reforma Laboral no ha frenat la destrucció d'ocupació, no ha afavorit la contractació indefinida, no s'ha avançat mitjançant la negociació en la flexibilitat interna de les relacions laborals, no ha fomentat la contractació, ni s'ha reduït la temporalitat, no s'ha desenvolupat la empleabilitat dels treballadors.

Para nosaltres, la reforma laboral ha servit per incrementar l'atur. La dada positiva del segon trimestre de 2013, es produeix com a conseqüència d'un considerable descens de la població activa, de l'emigració d'espanyols, i de la estacionalitat de l'activitat econòmica.

S'han incrementat els acomiadaments, mentre disminueixen les suspensions de contractes i les reduccions de jornada, fidel reflex de l'escàs paper de la flexibilitat interna en el marc de les empresa i de l'aposta per la destrucció de l'ocupació per part dels empresaris, afavorida pel debilitament del control judicial i la desaparició de l'autorització administrativa, que encara així la judicatura ha rebutjat els expedients de regulació d'ocupació per escàs rigor documental, falta evident de negociació i la vinculació amb el Grup, aspectes corregits pel Govern en el Decret d'aquest 2 d'agost seguint les indicacions dels despatxos d'assessors empresarials.

Per apostar per l'ocupació, el Govern ha reduït considerablement el pressupost de les Polítiques Actives d'ocupació, la qual cosa comporta una reducció de la formació. La formació que es cursa, té escassa sortida cap al mercat de treball, i els contractes de Formació i Aprenentatge, igual que el de Pràctiques segueixen sent residuals.

Se segueix destruint l'ocupació tanta en el sector privat com en el públic. L'escassa ocupació que es genera en el sector serveis és de caràcter estacional i temporal, i l'ocupació que s'ha destruït, és majoritàriament indefinit i, com a conseqüència, la contractació indefinida disminueix. Augmenta la contractació a temps parcial com a efecte de la total desregulació en incorporar la possibilitat de realitzar hores extraordinàries i per la flexibilitat del mateix.

El contracte d'emprenedors, contracte estavella de la reforma laboral, és absolutament residual sobre el volum de la contractació.

La reforma laboral ha servit per devaluar els salaris, la qual cosa significa una menor demanda interna, una limitada capacitat d'estalvi, menor consum i aprofundiment de la recessió, així com majors nivells de morositat.

La fi de la ultraactivitat ha servit per bloquejar i frenar la negociació col·lectiva, incrementar la conflictivitat i devaluar les condicions de treball i individualitzar les relacions laborals.

La reforma laboral ha facilitat als empresaris la modificació de les condicions de treball, tant les retribucions com altres modificacions substancials. Es destrueix ocupació i es redueixen les condicions dels treballadors que mantenen l'ocupació.

La reforma laboral no té res a veure amb l'II Acord per a l'Ocupació i la Negociació Col·lectiva. La reforma laboral va néixer contra l'II AENC. La política salarial habida en els convenis negociats té a veure amb el protagonisme de les organitzacions sindicals i no amb la reforma laboral decretada pel Govern. La reforma laboral no ha recollit gens del control de preus, de la reinversió dels beneficis i altres contesos que es recollien en l'Acord.

La reforma laboral aprovada pel Govern al dictat de les elites econòmiques i financeres està servint per devaluar els salaris, incrementar el poder dels empresaris, afeblir la negociació col·lectiva i individualitzar les relacions laborals.

Mentre l'atur de llarga durada segueix augmentant, cau la taxa de cobertura de les prestacions per desocupació, disminuint la seva qualitat i són majoritàries les prestacions assistencials.

En resum, l'efecte real de la reforma laboral per a la majoria de la societat és més precarietat, més pobresa, menor cohesió social i, alhora, més beneficis per als rics i menors rendes per al conjunt dels assalariats. Cal seguir acumulant força social i democràtica per revertir la reforma laboral.

Calella a 3 de setembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada