INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 19 de setembre del 2013


POSICIONAMENT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L’HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA DAVANT LES NOVES RETALLADES DE DIRECCIÓ

 
Des de fa temps la Direcció de la CSMS diu que te dificultats per arribar a un equilibri econòmic. Recordem que en el 2011 ens van plantejar un ERO que vam poder evitar amb l’aportació del nostres esforços econòmics. Des de llavors les mesures que ens han aplicat han estat diverses i per diversos “autors” (la direcció, la Generalitat i el Govern d’ Espanya)

Diuen que han vist retallada la seva capacitat econòmica tant pels ingressos del CatSalut que han rebut,com pel fet de que els hi ha augmentat els preus per l’augment de  l’ IVA i de l’ IPC dels proveïdors i les amortitzacions als bancs, entre d’altres.

Tot i així nosaltres hem continuat estalviant amb:

·        La congelació  del IPC als treballadors, des de l’any 2008 ( més del 10.5% de pèrdua de poder adquisitiu del nostre salari.

·        5% de la reducció de tota la massa salarial del RDL 2010

·        Les DPO’s ( això ens representa un 7 % de menys) 

·        El 31.12.2012 va finalitzar el pacte de que vam realitzar per evitar un ERO. L’empresa va necessitar pel 2011 un 38% de les DPO’s del personal,  i al 2012, per diferents motius, es va poder retornar això que quedava pendent i el 70 % de les DPO’s, per tant han necessitat, per l’equilibri econòmic del 2012, un 30% de les mateixes.

·        Altres mesures d’estalvi : Farmàcia, material, personal (cada cop som menys gent) ...

·        Hem perdut beneficis socials com l’augment del preu de menjador

·        Ens han baixat la complementació de les baixes per malaltia comuna (les IT).

·        Actualment els canvis de nivell són reconeguts però no remunerats. (SIPDP).

·        Reestructuracions de serveis, no totes manades per la  RAT (reorganitzacions territorial de serveis (recordeu CCEE, laboratori, servei de drogodependència , PADEs, HaD,ADI, ginecologia i obstetrícia, urgències,..)

·        Reordenació de les guàrdies mèdiques

·        L’augment de la jornada laboral ordinària pel grups del 2 al 7, sense augment de sou

·        La retirada de la paga extraordinària de Nadal del 2012 per RDL 20/2012

En conjunt la rebaixa ens suposa  més del 40 % en les retribucions al personal, a més de posar en perill la viabilitat de la Sanitat Pública i de la nostra pròpia empresa.

Les diferents Direccions dels hospitals de la XHUP, voldrien perpetuar-les, donat que no es va signar un acords de conveni entre sindicats i patronals**, i han presentat article 41 de ET *per poder modificar totes i cadascuna de les condicions de treball que teníem per conveni.

La CSMS ens proposa un artic 41, doncs no es va accepta la mediació de la autoritat laboral, i  restem sense conveni regulador de forma conjunta. En els nostre hospital de Calella- Malgrat-  Palafolls, la PLATAFORMA dels sindicats MC-SATSE-SAE han arribat a un preacord amb direcció pendent de ser ratificat per tots nosaltres; amb el qual CCOO no esta d’acord perquè creu que no és assumible donat que una vegada més tornen a finançar la viabilitat de l’empresa amb el salari dels treballadors

 

*Aquest artic 41ET és un procediment que tenen les empreses per poder canviar, modificar,...les condicions laborals de tots nosaltres amb un previ procés de negociació. Si hi ha acord entre les dues parts, s’aplica l’acord, en cas contrari, l’empresa esta legalment facultada per aplicar unilateralment la seva proposta .*

 
**MEDIACIÓ: Acte de conciliació que es va fer entre les PATRONALS i els sindicats de la comissió negociadora del conveni col·lectiu de Catalunya de la XHUP ( MC, CCOO i UGT) on el mediador (el servei territorial d’empresa i ocupació de Barcelona) decideix fer una proposta de conveni. El sindicats CCOO i UGT van acceptar la proposta de mediació, fent un exercici de responsabilitat per tal d’evitar la caiguda del conveni col·lectiu i el desmembrament del SISCAT, i en aquells context, es va valorar com una sortida possible pendent de ratificació pel treballadors afectats on aquí MC no va estar-hi d’acord. Finalment la proposta no va ser recolzada ( encara que en el nostre centre va estar àmpliament ratificada).**

 

Calella a 19 de setembre de 2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada