INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 17 d’octubre del 2014


ÉBOLA: CREIEM QUE S’HAN PERDUT UNS DIES CLAU AL GOVERN DE LA SITUACIÓ



Volem expressar la nostra solidaritat i reconeixement cap a tots els professionals del Sistema Nacional de Salut, que una vegada més estan donant exemple d'esforç i generositat infinita, no sempre ben reconeguda. Volem personalitzar aquest reconeixement en la figura de Teresa Romero, auxiliar d'infermeria de l'Hospital Carlos III, que lluita contra la malaltia del virus ébola (EVE)
El primer objectiu és aconseguir la seva recuperació. Esperem que, com indiquen les últimes notícies de la Comissió Mèdica, la seva lluita per la vida, acompanyada per l'esforç de molts altres companys que segueixen al seu costat, tingui èxit i puguem seguir gaudint de la seva companyia i generositat.
A més, cal protegir a totes les persones que poguessin haver-se vist afectades, oferir-los totes les cures possibles i garantir-los tots els recursos disponibles per a la seva recuperació. I, finalment, garantir a tota la població la informació veraç i completa sobre el desenvolupament d'aquesta malaltia a Espanya, base essencial per a la tranquil·litat i la seguretat de tots.

No obstant això, cal ressaltar que la informació inicial ha estat insuficient, confusa i contradictòria. La falta de claredat alimenta la por, i avui ningú pot estranyar-se que en algunes localitats o entre alguns col·lectius s'hagin adoptat mesures personals ineficaces o s'estenguin rumors infundats. Aquesta falta d'informació ha estat més greu encara entre el personal del SNS. Ningú s'havia enfrontat fins ara a casos de EVE a Espanya. Assumir que havia de fer-se implicava comptar amb les instal·lacions adequades, els tractaments deguts i el personal format i experimentat per a això. Amb un hospital militar en obres en la planta d'aïllament i l'Hospital Carlos III desmantellant-se com a centre especial per a malalties infeccioses, es dificultava el compliment de la primera condició.

És una malaltia sense vacuna ni tractament, per la qual cosa només es poden pal·liar els seus efectes, confiant que la pròpia persona afectada la superi. I comptem amb personal amb bona formació de base però sense experiència alguna en EVE.

La confusió generada per la falta de lideratge polític ha estat determinant en la negativa percepció pública de la capacitat de resposta enfront de la crisi i en la profunda frustració del personal del SNS. Això no ho taparan falsedats i acusacions com les quals hem escoltat aquests dies, pròpies de mal gestor i pitjor polític. Sens dubte caldrà fer en el seu moment una auditoria clínica del govern d'aquest procés, però és urgent avui que s'acceleri la informació i la transparència, que els protocols siguin clars i els mitjans adequats i suficients.

Confiem que la major coordinació entre Administracions i la creació del grup d'emergència permeti abordar en millors condicions els reptes que tenim per davant, però no podem deixar d'assenyalar que s'han perdut uns dies clau al govern de la crisi.

Aquesta crisi està posant de manifest, de nou, la necessitat de comptar amb una potent xarxa d'epidemiologia i salut pública, tant a nivell nacional com a autonòmic. Expliquem, sens dubte, amb bons professionals la preparació dels quals es troba entre les millors de la Unió Europea, però les estructures i institucions que han d'organitzar la seva activitat han estat reduïdes en els últims anys fins a l'insuportable. No és casualitat que en aquesta crisi s'hagi manifestat un alt grau de descoordinació i improvisació. Quan no hi ha estructures professionals sòlides capaces de respondre a crisis d'aquesta naturalesa no és possible reaccionar adequadament.

En definitiva, afirmem que el suport als professionals del SNS, el seu reconegut bon fer, la informació i la transparència, la coordinació entre Administracions i la recuperació de les polítiques de salut pública són les que han de permetre reconduir la caòtica situació actual, que, finalment, ha de concloure amb una adequada determinació i assumpció de les diferents responsabilitats que, és evident, s'han de produir en aquest cas.


Calella a 17 d'octubre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada