INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 3 d’octubre del 2014


"EL GOVERN TORNA A RETALLAR SERVEIS PÚBLICS i CASTIGA AL SEU PERSONAL"




      CCOO intensificarà el procés de pressió i mobilització perquè, durant la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat, el Govern canviï les seves propostes en relació amb l'ocupació i els serveis públics



L'Àrea Pública de CCOO anuncia que va a intensificar el procés de pressió i mobilització per canviar les propostes sobre les quals els ha informat el Govern aquesta tarda en relació amb l'ocupació i els serveis públics. "CCOO entén que la negociació no es pot donar per acabada aquí, encara que sembli que és el que es pretén imposar. Els tímids avanços de la proposta avui presentada respecte a la regulació d'anys anteriors, obeeixen a la pressió i a la mobilització que hem realitzat. I aquest és el camí"


CCOO ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Taula General de les Administracions Públiques celebrada avui, en la qual el Govern ha informat a les organitzacions sindicals sobre les mesures que, en relació amb l'ocupació pública, proposaran en l'Avantprojecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2015 que, previsiblement, aprovarà demà el Consell de Ministres.
La reunió d'aquesta tarda ha quedat seriosament danyada i condicionada per les declaracions d'aquest matí del ministre Montoro, en seu parlamentària.
CCOO recorda que des del mes de juliol, data en la qual es va celebrar una reunió oficial amb el Secretari d'Estat Sr. Beteta, en la qual es va comprometre al fet que amb caràcter immediat engegaria un procés de negociació, que no s'ha produït, malgrat que els sindicats ho han vingut reclamant al llarg d'aquests mesos, amb l'objecte que els Pressupostos Generals de l'Estat poguessin incorporar els possibles acords que en matèria d'ocupació, retribucions i drets es poguessin aconseguir.
“Para CCOO és sorprenent que, enfront dels compromisos del Govern d'obrir el Diàleg Social amb els sindicats, el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques no segueixi aquesta estratègia i *cortocircuite el possible diàleg en l'àmbit de les Administracions Públiques, la qual cosa ens porta a interrogar-nos sobre qui defineix l'estratègia del Diàleg Social i sobre la necessitat d'establir veritables interlocutors governamentals”.
CCOO, sindicat majoritari en la Funció Pública, rebutja aquestes propostes i denúncia que el Govern “ha furtat, una vegada més, el procés de negociació amb les organitzacions sindicals al que obliga la llei, tractant de convertir-ho en un mer procés d'informació”. I afegeixen que no van a consentir que, novament, siguin les empleades i empleats públics, en els seus salaris i condicions laborals, i la ciutadania, per una pitjor prestació de serveis públics, els pagans.
“El Govern diu impulsar el Diàleg Social, però ho nega on és directament el responsable. Sembla que el Govern, en el que afecta a l'ocupació i als serveis públics, camina en la direcció contrària a la seva pròpia propaganda. Tracten de convèncer-nos que la recuperació econòmica està aquí, que sortim amb força de la crisi, però segueixen castigant a les empleades i empleats públics”, critiquen des de CCOO.

400.000 ocupacions públiques perdudes

El sindicat incideix que, si ja s'han perdut més de 400.000 ocupacions en el sector públic durant la crisi, les propostes avui presentades seguiran incrementant aquesta destrucció d'ocupació. Això afectarà greument a la prestació de serveis públics bàsics per al manteniment de l'estat de benestar i als drets de ciutadania, afeblint encara més l'Estat de benestar i el conjunt de drets socials assolits.
A més destaca que el fet que se segueixi sense incrementar el salari del personal públic, que ja ha sofert retallades importants en els últims anys, perjudicarà a la pròpia sortida de la crisi, doncs impedirà que prop de tres milions de persones millorin la seva capacitat adquisitiva i amb això impulsin la demanda interna, clau per sortir de la crisi. El sector públic pugues, i ha de, actuar com a motor de creixement i recuperació econòmica.
Insistim en que el Govern segueix *cercenando el dret a la negociació col·lectiva i la capacitat d'actuació de cada Administració. “Així, amb la proposta que avui han realitzat, prohibeixen de fet que les administracions puguin garantir els seus serveis públics amb qualitat. Les limitacions a l'ocupació i a la negociació de les condicions laborals que imposen sobre el conjunt de les administracions, suposaran que se segueixi precaritzant l'ocupació i la prestació de serveis públics essencials per a les persones, i que se segueixin donant situacions surrealistes, com que actualment hi hagi hospitals o centres de Serveis Socials acabats que no es poden obrir perquè la taxa de reposició impedeix la contractació del personal necessari per al seu funcionament”.

Com recentment ha definit CCOO, “
si en un termini raonable no hi ha mesures concretes que reverteixin aquesta situació, no ens prestarem a ser comparses del Govern”.

Calella a 3 d’octubre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada