INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 21 d’octubre del 2014

ESPANYA PROMET A BRUSSEL·LES RETALLAR LA DESPESA SANITÀRIA 2.120 MILIONS MÉS EN 2015


La sanitat segueix sent el cap de turc d'Espanya davant Europa. En el pla pressupostari de 2015, lliurat a la Comissió Europea, l'Executiu proposa a Brussel·les una retallada del 0,2 per cent en la despesa sanitària, quedant reduït a suposar el 5,7 per cent del PIB.

D'aquesta manera, la partida destinada a la despesa sanitària es reduiria en més de 2.120 milions d'euros, si es compleixen els pronòstics de creixement del PIB de 2014 i 2015 (de l'1,3 i el 2 per cent, respectivament).

No obstant això, el document, que està elaborat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, no desglossa les causes d'aquesta reducció, encara que ja parteix d'aquesta va a recaure sobre la despesa farmacèutica. Solament en 2015, el departament espera poder estalviar uns 250 milions gràcies a la compra centralitzada i “altres mesures”. La proposta del departament que dirigeix Luis de Guindos també té en compte la reforma de l'Administració Local, per la qual el departament estima estalviar uns 473 milions, però aquesta xifra total està compartida amb educació i serveis socials.

D'altra banda, l'informe precisa que “es continua en el procés per augmentar l'eficiència del sector de l'assistència sanitària, amb la creació d'un servei telemàtic per a documents sanitaris europeus i per a informe de la seguretat social, la regulació del Registre Estatal de Professionals Sanitaris i l'avanç en l'administració electrònica i en ‘e-sanidad’ amb l'establiment de la història clínica digital i recepta electrònica no operable”. D'aquesta manera, s'esperen “importants estalvis, així com augmentar l'eficiència en la gestió de recursos i mitjans”.


Dependència, lliure d'ajustos

En canvi, dins d'un horitzó de retallades en serveis socials, destaca que la despesa en dependència no es va a tornar a veure compromès, almenys fins a 2016. Segons el document, no s'espera que els canvis normatius tinguin impacte en les partides pressupostàries dedicades a aquest àmbit.

També es precisen els ingressos en 2015 per l'aplicació de l'IVA en serveis i productes sanitaris i notaries, d'uns 305 milions. Mentre, no s'afegeixen novetats sobre l’espera’t Avantprojecte de Llei de Serveis i Col·legis Profesionales. Economía solo explica que se está trabajando en él, pero no da una fecha para ponerlo en marcha.

 




 
Calella a 21 d’octubre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada