INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 15 d’octubre del 2014


RECLAMEM ELS INCREMENTS SALARIALS i DE PENSIONS i UNA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA PER RECUPERAR L’ECONOMIA


L'índex de preus de consum (IPC) del mes de setembre del 2014 a escala estatal, amb un -0,2%, augmenta 3 dècimes respecte del mes anterior com a conseqüència de l’increment del preu de l’electricitat i els aliments. Malgrat tot, continuen les taxes negatives que indiquen la situació d’estancament de l’economia per la davallada de la demanda interna.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, es redueix 1 dècima, fins al -0,1%, i supera de nou l’IPC general. Aquest índex reflecteix l’autèntica situació de l’economia, que, lluny de la seva recuperació real, està marcada per la caiguda del consum intern, per un creixent nombre de persones amb sous retallats, pensions reduïdes i rendes baixes, i per la pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques, ja que, tot i la caiguda del seu preu, el cost dels serveis bàsics com l’electricitat, el transport o l’aigua continuen sent massa elevats.

A Catalunya, l'IPC, amb un índex del 0,1%, continua sent superior a la resta de l'Estat, sobretot per l’efecte dels preus dels serveis i en especial del sector sanitari.

La inflació de la zona euro, amb una taxa del 0,2%, es continua reduint i fa augmentar el risc de deflació, sobretot per la situació de feblesa de l’economia dels països del sud, amb taxes molt baixes o negatives, com l’espanyola, amb un IPC harmonitzat del -0,3%.

La sortida definitiva de la crisi exigeix la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i pensions, la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i el consum, i la creació d’una renda garantida de ciutadania per a qui no té recursos. La devaluació interna, amb baixades salarials i destrucció d’ocupació i precarietat laboral, impossibilita la recuperació econòmica i fa augmentar la desigualtat social i la pobresa.

Han d’acabar les polítiques de retallades i ha de fer-se política per a les persones, amb control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que estan perjudicant sobretot les rendes més baixes (aturats, pensionistes, treballadors precaris...).

És necessària una reforma fiscal progressiva que incrementi les rendes del capital amb el que paguen les persones, que persegueixi el frau i l’evasió fiscal, i que redueixi impostos indirectes com l’IVA dels productes i els serveis de primera necessitat de les llars.
 
Calella a 15 d’octubre de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada