INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 12 de maig del 2015

REBUTJEM QUE ELS CONTRACTES PER A FORMACIÓ i APRENENTATGE SIGUIN FINANÇATS AMB BONIFICACIONS DE FORMACIÓ



CCOO ha reclamat avui al Govern que no utilitzi la reforma de la formació per a l'ocupació per fomentar l'ocupació precària i de baixa qualitat formativa, i elimini la possibilitat d'utilitzar les bonificacions en les cotitzacions empresarials a la Seguretat Social per finançar les accions formatives del contracte per a la formació i l'aprenentatge.

CCOO justifica aquesta proposta en el contingut del Reial decret 15/29/2012 que regula el contracte de formació i aprenentatge, que estableix que aquesta formació s'acull a les mesures de foment de l'ocupació, i es finançarà amb càrrec a les partides previstes pel Servei Públic Estatal d'Ocupació (SEPE) per finançar aquesta formació.

“El Pla Anual de Polítiques d'Ocupació, considera que aquestes bonificacions formen part de l'eix de “Oportunitats d'Ocupació i Foment de la Contractació” amb un pressupost diferenciat de l'eix de “Formació”. Aquest canvi operat amb el Reial decret Llei de formació per a l'Ocupació, facilita que els diners de la quota de formació sigui utilitzat per a altres objectius que no tenen a veure amb formació de qualitat”.

De fet, “hem sol·licitat en diverses ocasions, en el Consell General de Formació Professional, informes sobre el tipus de formació que es finança a càrrec d'aquests contractes. Sabem que el 60% dels joves contractats en 2014 amb aquest contracte van ser formats per ser “cambrers” i “dependents de comerç”. I sabem que la conversió d'aquests contractes en indefinits afecta només al 2% del total de contractes. Avui el contracte de formació i aprenentatge, ni forma, ni integra laboralment als nostres joves i és un més dels contractes precaris impulsats pel Govern”.

“A més, per pagar la formació d'aquest tipus de contracte s'han gastat almenys 200 milions d'euros durant 2014, gairebé un 20% de la cotització per Formació Professional”.

“Considerem que finançar els costos de formació d'aquest contracte amb el pressupost de formació, suposa vulnerar les normes que regulen aquest tipus de contracte i dedicar recursos escassos, necessaris per formar ocupats i aturats, a bonificar un contracte precari. Per això reclamem que, en el tràmit parlamentari de la reforma de la formació, els contractes per a la formació i aprenentatge siguin exclosos pel Govern del finançament a càrrec de bonificacions de formació”.



Calella a 12 de maig de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada