INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 14 d’agost del 2015

JOVES CCOO ALERTA DE L’IMPARABLE CREIXEMENT DEL RISC DE POBRESA i EXCLUSIÓ ENTRE LA JOVENTUT ESPANYOLA EN ELS ÚLTIMS ANYS


Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, que se celebra avui, CCOO ha cridat l'atenció sobre la insostenible situació que pateixen cada vegada més joves: la taxa de risc de pobresa o exclusió social de la població de 16 a 29 anys es va disparar del 23,6% al 36,4% entre 2009 i 2014.

Les dades que llança l'Enquesta de Condicions de Vida -elaborada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE)- són contundents: els joves de 16 a 29 anys constitueixen el grup d'edat amb una taxa més elevada de risc de pobresa o exclusió, en aconseguir en 2014 el 36,4% enfront del 29,2% del conjunt de la població, una xifra que tampoc ha deixat de créixer en els últims cinc anys davant l'aparent -en opinió de Joves CCOO- indiferència de les diferents Administracions.

La "taxa de risc de pobresa o exclusió" avalua tres indicadors diferents: la taxa de risc de pobresa [1], que entre la joventut va créixer entre 2009 i 2014 més de nou punts, del 18,3% al 27,6%; la manca material severa [2], que va augmentar del 5,6% al 8,7%; i les persones -també en aquest cas de 16 a 29 anys- que viuen en llars amb baixa intensitat laboral [3], que van passar de representar el 7,1% del total al 18,3%.

PRESTACIÓ D'INGRESSOS MÍNIMS

A fi de pal·liar aquesta situació, CCOO considera imprescindible la creació d'una renda mínima garantida que, entesa com a dret subjectiu, protegeixi a els qui es troben en edat laboral i, volent treballar, manquin d'ocupació i d'ingressos suficients per mantenir un nivell de vida digne. En aquest sentit, ha engegat una Iniciativa Legislativa Popular amb la qual pretén recollir mig milió de signatures a favor de la renda mínima abans de les properes eleccions generals.

Segons càlculs de CCOO, 390.359 joves d'entre 18 i 30 anys podrien beneficiar-se directament d'aquesta prestació, que en termes absoluts aconseguiria a 2,1 milions d'espanyols de fins a 65 anys.

En aquest Dia Internacional de la Joventut, Joves CCOO exigeix l'adopció urgent de mesures per posar fi a una situació d'empobriment massiu –conseqüència de les polítiques imposades en els últims anys- que, més enllà de l'atur, de la precarietat i de la creixent emigració, està arrossegant a una part molt important de la societat als marges de la pobresa i de l'exclusió social.

[1] La taxa de risc de pobresa és el percentatge de persones que està per sota del llindar de pobresa. Es fixa aquest llindar en el 60% de la mitjana dels ingressos per unitat de consum.

[2] Són les llars amb manca en almenys quatre conceptes d'una llista de nou. Els conceptes considerats són: no pot permetre's anar de vacances almenys una setmana a l'any; no pot permetre's un menjar de carn, pollastre o peix almenys cada dos dies; no pot permetre's mantenir l'habitatge amb una temperatura adequada; no té capacitat per afrontar despeses imprevistes; ha tingut retards en el pagament de despeses relacionades amb l'habitatge principal (hipoteca o lloguer, rebuts de gas, comunitat...) o en compres a terminis en els últims 12 mesos; no pot permetre's disposar d'un automòbil; no pot permetre's disposar de telèfon; no pot permetre's disposar d'un televisor en color; no pot permetre's disposar d'una rentadora.

[3] Les llars amb baixa intensitat de treball són aquells en els quals els seus membres en edat de treballar ho van fer menys del 20% del total del seu potencial de treball durant l'any anterior al de l'entrevista (període de referència dels ingressos).


Calella 14 d’agost de 2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada