INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dilluns, 31 d’agost del 2015

VALOREM EL TEXT APROVAT D’UN NOU MODEL DE FORMACIÓ PER L’OCUPACIÓ i LAMENTEM QUE NO HI HAGI HAGUT ACORD PREVI AMB LES ORGANITZACIONS SINDICALS




Davant l'aprovació al Senat de la Llei que regula el Sistema de Formació per l'Ocupació


CCOO de Catalunya valora el text aprovat d'un nou model de formació per l'ocupació i lamenta que no hi hagi hagut acord previ amb les organitzacions sindicals i empresarials, ni s'hagin incorporat esmenes presentades pels grups parlamentaris que haurien millorat la seva qualitat.

El Senat ha aprovat la Llei que regula el Sistema de Formació per l’Ocupació, aprovat anteriorment al Congrés el 31 de juliol, fruit del Reial Decret-Llei 4/2015 que va aprovar el govern del Partit Popular, reforma amb la qual hem estat crítics.

Per primer cop, des que el 1992 es van signar els primers Acords nacionals de formació contínua, un govern ha modificat el Sistema de Formació per l’Ocupació (FPO), denominació actual, sense acord amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives (representants legítims de treballadors i treballadores i empreses, els quals financen amb les seves quotes el sistema de formació), i sense escoltar l’opinió de les comunitats autònomes, amb les quals l’Estat comparteix competències en matèria de formació. Tampoc ha assumit esmenes dels grups parlamentaris que haurien millorat la qualitat del sistema, la seva eficàcia i eficiència.

En el procés de tramitació de la Llei, de forma conjunta, CCOO i UGT hem presentat un seguit d’esmenes als grups parlamentaris que s’han centrat en clarificar i potenciar la nostra participació al govern del sistema, precisar el finançament de la formació sindical, millorar la intervenció sindical en la formació de demanda, evitar la comercialització de la formació i recuperar els principis en què el sistema s’havia basat fins ara.

CCOO de Catalunya considerem que el nou paper que tindrem les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, en aquest model, hauria de reforçar el dret legítim de representació de qui abona les quotes finalistes per a formació, donar valor a la nostra presència als centres de treball i el nostre coneixement sobre les necessitats formatives dels sectors productius i els territoris com aportació al sistema.

Reclamem la millora de la qualitat de la formació en el sistema de l’FPO com a factor per a millorar la qualificació professional i amb ella les condicions personals i laborals dels treballadors i treballadores i la competitivitat empresarial. Que la transformació del sistema d’FPO en un model de concurrència competitiva no incideixi negativament en el sistema i que l’impuls a la formació de demanda afavoreix les petites i mitjanes empreses que són les que més dificultats han tingut fins ara.

Reclamem al govern de la Generalitat, que surti de les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, que tingui en compte en el desenvolupament de la Llei 10/2015 de Formació i qualificació professional de Catalunya, així com de la Llei 13/2015 del Sistema d’Ocupació de Catalunya i del SOC, tots els elements competencials que regula la nova llei del Sistema d’FPO estatal, garantint el consens amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya.


CCOO de Catalunya seguirem treballant activament perquè aquest nou model d’FPO garanteixi:

·        El dret individual de les persones a accedir a la formació i la qualificació

·        L’adequació de l’oferta formativa a les necessitats de les persones i les empreses.

·        La qualitat de la formació i la seva certificació que incideixin positivament en l’ocupació o la competitivitat empresarial

·        La participació de la Representació Legal dels Treballadors en la formació de les empreses, de forma activa

·        L’equitat en l’accés a la formació, tant en el xec formació com en tots els processos

·        El finançament de la formació sindical i el seu desenvolupament

·        La transparència del sistema

·        El respecte a les competències de les comunitats autònomes



Calella a 31 d’agost de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada