INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 3 de març del 2011

Posicionament davant les retallades a sanitat

Des de la Federació de Sanitat de CCOO volem manifestar el nostre desacord amb la dràstica reducció del pressupost pel que fa al sistema sanitari català perquè afecta de manera directa tan al futur com a la seva sostenibilitat. Rebutgem mesures que previsiblement comportaran un empitjorament de les condicions en que els professionals fan la seva tasca, un impacte negatiu en les llistes d’espera i la qualitat del serveis, i en definitiva una degradació del sistema sanitari català.

L’estat del benestar és un dels eixos fonamentals del nostre model social i dins d’ell la sanitat és una part determinant; les decisions que s’adoptin repercutiran directament sobre el model d’estat social.

Mesures per reduir la despesa sanitària que inclouen disminuir la taxa de reposició, reduccions salarials, reduccions de plantilles, disminució de l’activitat o deixar de prestar determinats serveis, posen en perill la viabilitat del sistema sanitari tal com l’hem entès fins ara.

El Govern no s’ha d’excusar en la crisi financera i econòmica per endegar mesures que afectin exclusivament a usuaris i treballadors, ni els ha de culpabilitzar de la situació que si és critica, en tot cas, es deu a dèficits en el finançament i la gestió.

Sense un finançament suficient no es poden assumir compromisos i obligacions, excepte que la opció sigui alentir el creixement i des protegir a les persones.

Som conscients de la gravetat de la situació i estem disposats a parlar de mesures d’ordenació i organització, d’aplicar criteris d’eficiència i bones pràctiques. Però cal transparència en l’informació i la gestió, i sobretot cal voluntat política de salvar el sistema sanitari perquè continuï sent públic, universal, equitatiu i de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada