INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 15 de març del 2011

Judici de la demanda interposada per les patronals contra tots els sindicats presents en el sector XHUP respecte de l’aplicació del Decret llei 3/2010 (baixada d’un 5% del salari)


El passat dia 8 de març es va celebrar el judici de la demanda interposada per les patronals contra tots els sindicats presents en el sector respecte de l’aplicació del Decret llei 3/2010
(baixada d’un 5% del salari als treballadors i les treballadores) als centres sota l’anomenat “conveni pont”, es a dir sociosanitaris i de salut mental.
Com ja sabeu les patronals demanen al tribunal si el que han fet, la rebaixa de salari, la inaplicació del conveni o l’aplicació de la clàusula addicional primera, s’ajusta a dret o no, i en cas que els digui que no llavors demanen que els autoritzi:

“Ho podia fer? NO. Dons deixa’m fer-ho”
L’excusa és que l’Administració els havia de donar els diners per l’homologació. Nosaltres, entre d’altres coses, hem al·legat que l’homologació havia de ser efectiva a la fi de la vigència del conveni (31 de desembre de 2008) i hem aportat documents del CatSalut que proven que van rebre els diners, però sobretot entenem que no es poden saltar la negociació col·lectiva, i no poden dir que el decret llei els obliga quan s’abaixen les tarifes perquè estem parlant d’una majoria de centres de titularitat privada.

Les patronals mai han mostrat veritable voluntat de negociar, únicament volien que els convalidéssim allò que ells ja havien fet.

En un exercici de responsabilitat vam intentar trobar una sortida a la situació generada per les patronals, però la proposta que vam tenir sobre la taula a la tardor, majoritàriament no va ser acceptada pels delegats i delegades presents a l’assemblea i que responia a la voluntat dels treballadors i treballadores consultats.

Sabem que, sigui quina sigui la sentència, continuaran les pressions sobre els comitès d’empresa per negociar retalls centre a centre i debilitar així la possibilitat d’un conveni de sector. El perill d’aquesta pràctica és que podem acabar amb importants desigualtats entre centres i entre col·lectius.

Les sentencies dictades fins ara a centres que no pertanyen al àmbit del VIIé Conveni i del conveni pont i que tenen titularitat privada, han estat favorables. Si la sentència és favorable, cosa que esperem, serà el moment de fer efectives les demandes que ja vam iniciar i que van quedar aturades amb l’interposició del conflicte col·lectiu de les patronals

La nostra aspiració continua sent poder negociar un conveni per tot el sector concertat que ens permeti sortir del pou en que ens han ficat i recuperar el que s’ha perdut des de 2008.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada