INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dijous, 10 de maig del 2012

Els sindicats més representatius del sector sanitari s'uneixen per fer front a les retallades


Els principals sindicats del sector sanitari (FSS-CCOO, FSP-UGT i CSI-F) anuncien un calendari de mobilitzacions, que s'inicia avui 10 de maig amb concentracions en els grans centres hospitalaris i caps de districtes. "L'única forma de parar aquest Reial decret i tot el que comporta és que la ciutadania es tiri al carrer per defensar el nostre Sistema Nacional de Salut públic", afirma el secretari general de la Federació de Sanitat i Sectors Soci-sanitaris de CCOO, Antonio Cabrera.

Rueda de prensa de sindicatos más representativos del sector sanitario
Les organitzacions sindicals més representatives del sector sanitari (FSS-CCOO, FSP-UGT i CSI-F) s'uneixen per fer front al que denominen una política continuista del Govern presidit per Mariano Rajoy, que solament contempla la possibilitat de reformar el sistema sanitari amb la retallada de drets a la ciutadania i als professionals. "En totes les comunitats autònomes ja s'estan sofrint aquestes retallades, sobretot en relació als salaris dels professionals i els increments de jornada, repercutint molt negativament en la qualitat assistencial que es presta”.

En aquesta situació crítica que sofreix el Sistema Nacional de Salut (SNS), la unitat sindical es fa inevitable, tal com han defensat els representants de CCOO, UGT i CSI-F, en una roda de premsa, celebrada el passat, dimecres 9 de maig de 2012 a Madrid. Les tres organitzacions han coincidit en la idea que és necessari reformar el Sistema, però no solament a través de la línia de les retallades. És més, en aquest sentit, asseguren que les mesures imposades pel Govern mai van a aconseguir l'estalvi de 7.000 milions d'euros que es persegueix.

El dijous 10 de maig ho han fixat com el “Dia de Lluita per la Sanitat” -l'acte principal de la qual ha tingut lloc al “Hospital de la Paz de Madrid” a les 12:00 hores- i el principi d'un calendari de mobilitzacions que es preveu continuat, ja que els sindicats preveuen que les retallades van a empitjorar-se, "quan comprovin que el deute seguirà en el 6,5", explica el dirigent de CCOO.

En aquest sentit, Antonio Cabrera ha anunciat que, integrat en aquest calendari de mobilitzacions, se celebrarà el “Dia d'Informació al Ciutadà”, amb estands en els centres sanitaris en els quals els professionals informaran a l'usuari de les retallades que s'estan duent a terme i la seva repercussió.

"Aquest Govern està afavorint als mutualistes i està fomentat que la població reclami un doble assegurament. Persegueixen un Sistema amb cada vegada menys gent privilegiada".

En relació a la Taula Sectorial de Sanitat, i preguntat pels mitjans de comunicació, el secretari general de la FSS-CCOO va anunciar que s'ha posat com a termini el 30 de juny per obtenir una resposta afirmativa en aquest sentit per part del Ministeri. "Estem intentant que algun partit li formuli una pregunta parlamentària sobre aquest assumpte. Per a nosaltres un silenci ja és una negació. En aquest cas, anirem a la via judicial", afegeix Cabrera.

Per la seva banda, el president del CSI-F, Fernando Molina, va declarar que el Decret Llei sobre mesures sanitàries ratlla l'inconstitucional. "Estem esperant a les modificacions que pugui sofrir el text per decidir la nostra resposta però és clar que les retallades aniran a més i a compassarem les nostres mobilitzacions amb les mesures del Govern", va explicar Molina.

En la mateixa línia es va expressar la secretària general del Sector Salut de la FSP-UGT, Pilar Navarro, qui va afirmar que els sindicats no poden consentir, entre altres coses, que es canviïn les condicions laborals de les treballadores i els treballadors del sector sanitaris sense cap tipus de negociació.


Calella a 10 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada