INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

divendres, 4 de maig del 2012



La regulació de la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i la potenciació del lloguer social


A la dificultat històrica que tenen, al nostre país, amplis sectors de la població per accedir a un habitatge digne, amb l'actual crisi econòmica s'hi suma el problema, cada vegada més dramàtic, de la pèrdua de l'habitatge per motius econòmics.

Feu clic per veure:


-     - L'article "Contra la condemna hipotecària", publicat al diari El Periódico, el dimecres 18 d'abril de 2012.                                          

Article conjunt signat per Joan Carles Gallego (CCOO Catalunya), Joan Martínez (CONFAVC), Vanesa Valiño (Observatori DESC), Ada Colau (Afectats per la Hipoteca), Àngels Guiteras (Taula del tercer Sector) i Josep Maria Álvarez (UGT Catalunya).

-       La web www.quenotehipotequenlavida.org/

-       El video amb les declaracions de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO de Catalunya, efectuades a la roda de premsa conjunta celebrada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el passat dimecres 18 d'abril de 2012.


CCOO VORMAR inicia la recollida de signatures per la ILP per la dació en pagament , la paralització dels desnonaments i el lloguer social

CCOO amb altres entitats, hem impulsat un iniciativa legislativa popular (ILP) per portar al Congrés dels Diputats una modificació de la llei hipotecària. Per a això, necessitem recollir més de 500.000 signatures abans del 31 d'octubre de 2012 a tot el territori estatal.

L’objectiu es aconseguir que davant d'una execució hipotecària, les persones puguin liquidar el seu deute amb el lliurament de l'habitatge i tornar a començar de nou. Per tant, la solució que es proposa en aquesta iniciativa legislativa popular és fer de la dació en pagament retroactiva la fórmula preferent per a la resolució d'aquest conflicte: en el cas que el bé executat sigui l'habitatge habitual, la seva adjudicació per part de l'entitat financera suposarà el pagament del deute, extingint totalment la mateixa juntament amb els interessos i costes. L'extinció del deute comportarà per efecte de la llei l'extinció de qualsevol tipus de fiança o aval.

Què proposa exactament la ILP?

  1. Dació en pagament amb efectes retroactius: es diu dació en pagament al fet de lliurar l'habitatge a l'entitat financera amb què es té la hipoteca a canvi de quedar lliure de tot deute.
  2. Paralització dels desnonaments: sempre que es tracti de l'habitatge habitual i l' impagament del préstec hipotecari sigui per motius aliens a la pròpia voluntat.
  3. Lloguer Social: l'executat té dret a seguir residint en l'habitatge pagant un lloguer no superior al 30% dels seus ingressos mensuals per un període de 5 anys.
Les firmes s'han de recollir en els plecs de signatures que hauran estat segellats per la Junta Electoral Central. Cada plec de signatures ha d'estar entrat per un fedatari.

Qualsevol ciutadà pot signar per donar suport a la ILP hipotecària en els punts de recollida de signatures especificats a la secció "on signar". Si es disposa de DNI electrònic, també es podrà signar online (properament s'habilitarà l'aplicació per poder fer-ho).

Ja es pot signar en suport a la ILP a tots els locals de CCOO; es recolliran signatures fins el 31 d'octubre de 2012.

La ILP hipotecària comença a recollir signatures i fedataris 'online'

A partir del passat 3 de maig, el grup promotor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) hipotecària format per CCCO-Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), l’Observatori DESC, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la Taula del Tercer Sector i la UGT-Catalunya comença el procés per recollir signatures electròniques i perquè tothom que ho vulgui pugui fer-se fedatari mitjançant la pàgina web de la ILP.
Aquesta és la primera vegada a Espanya que es podran recollir signatures en línia i fer-se fedatari -persona que DÓNA FE de l’autenticitat de les signatures- per a una ILP. Cal destacar que és obligatori que els fedataris tinguin nacionalitat espanyola i no tinguin antecedents penals. Per a aquesta ocasió s’ha comptat amb la col·laboració de Mifirma.com per poder posar en marxa el dispositiu necessari i complir tots els requisits legals per poder recollir signatures en línia.

Totes les persones que vulguin signar i fer-se fedatàries en línia de la ILP hipotecària hauran d’accedir al web www.quenotehipotequenlavida.org/ . Per fer aquests tràmits serà imprescindible disposar d’un lector de DNI electrònic o d’un certificat digital instal·lat a l’ordinador que certifiqui l’autenticitat de les dades personals davant de l’Administració.

La utilització d’una signatura electrònica per a aquest tipus d'iniciatives es troba prevista a la legislació espanyola des de l'any 2006 i, de fet, s'ha utilitzat el DNI electrònic amb anterioritat per signar altres propostes legislatives.

Mitjançant la utilització de les eines que ofereix Mifirma.com es garanteix l'estricte compliment de les exigències legals per a aquest tipus d'actuacions segons ha admès la Junta Electoral Central i, sobretot, se simplifica enormement l'ús del DNI electrònic com a valor afegit ja que, a diferència del que succeeix habitualment, no resulta necessari instal·lar noves aplicacions que compliquen i, en conseqüència, dificulten a l'usuari el procés de signat.

El passat 23 d’abril va començar oficialment la recollida de les més de 500.000 signatures que són necessàries perquè la ILP hipotecària sigui admesa al Congrés dels Diputats. Aquesta ILP demana un canvi en la legislació hipotecària amb la finalitat de regular la dació en pagament retroactiva, paralitzar els desnonaments i promoure el lloguer social.


Calella a 4 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada