INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimecres, 9 de maig del 2012

IMMIGRACIÓ


CCOO considera que la decisió del Govern central d'eliminar el dret a la sanitat pública a les persones sense papers vulnera els drets humans i la legalitat jurídica

La decisió del Govern central del PP d’eliminar a través d’un decret el dret a l’atenció sanitària pública per a les persones en situació administrativament irregular, representa una vulneració greu als principis rectors de l’Estat social i econòmic de la Constitució espanyola sobre el dret a la protecció de la salut, contra l’Estatut de Catalunya i la mateixa Llei d’estrangeria. Un decret que és de rang inferior i que contradiu una llei orgànica com són l’Estatut de Catalunya i la Llei d’estrangeria no pot ser jurídicament aplicable per violar els principis d’un estat de dret.

 Els arguments d’estalvis econòmics presentats pel Govern per a justificar aquesta mesura no es correspon amb la realitat, sinó al contrari. Tots els estudis rigorosos demostren el contrari: la població immigrada és una població jove i utilitza molt menys que la resta de la ciutadania la sanitat pública. L’últim estudi de “la Caixa” apunta a un balanç positiu entre les despeses de les persones immigrades i el que aporten a la Seguretat Social. De la mateixa manera, l’atenció sanitària pública té un paper important en la prevenció de malalties greus, que generen més cost per a la sanitat pública. Les visites ordinàries als metges i el control sanitari regular poden prevenir despeses molt més elevades en medicina de curació o d’urgències.

Aquesta mesura pot afectar no només les persones administrativament irregulars, sinó també persones regulars, que han treballat, han cotitzat a la Seguretat Social, però per causa de l’atur no poden renovar els seus permisos de residència i cauen en la irregularitat. Aquesta mesura demostra la poca sensibilitat social del Govern i la seva intenció de privatitzar la salut pública i fer d’un dret universal i públic com és la salut a un privilegi o deixar l’atenció en mans d’unes entitats caritatives en cas de les persones necessitades.

CCOO de Catalunya demana un pronunciament clar de part de la Generalitat de Catalunya, que té competències en matèria de la salut, atorgada per l’Estatut de Catalunya, i per la Llei d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut , que són de rang superior a un decret del Govern central, de rebutjar aquesta mesura i de continuar assegurant aquests drets a totes les persones empadronades en els municipis de Catalunya al marge de la situació administrativa d’aquestes persones. És el moment de demostrar realment per a què serveix el Pacte Nacional per a la Immigració.

 CCOO de Catalunya demana als partits polítics, al Defensor del Poble i a les entitats que presentin recursos davant el Tribunal Superior de la Justícia contra aquest decret per vulnerar la legalitat jurídica en un estat de dret.



Calella a 10 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada