INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 29 de maig del 2012


LA REFORMA SANITÀRIA TÉ TINTS XENOFOBS I ÉS CRUEL


Amb l'excusa del turisme sanitari, el govern estatal vulnerarà, a partir del setembre, el dret de centenars de milers de persones a la pròpia salut, reconegut per l'encara vigent llei d'estrangeria.

La reforma ja aprovada suposa una vulneració greu dels drets humans i estigmatitza encara més les persones immigrades assenyalant-les com a causants d'una part del dèficit del sistema sanitari. Les dades, però, diuen que les persones immigrades a l'Estat espanyol van al metge la meitat que els autòctons i que la seua despesa sanitària representa només un 4,6% del total. L'any 2009 només el 7,3% d'intervencions quirúrgiques a Catalunya es van fer a pacients estrangers.

Restringir l'accés a la sanitat d'una part de la nostra societat no és una mesura econòmica, sinó una tisorada, en tota regla, d'un dret fonamental inclòs a la Declaració Universal dels Drets Humans. Una tisorada inhumana i ineficaç que, de nou, discrimina les persones que més estan rebent la crisi i alimenta un discurs xenòfob.


El Govern garantirà la sanitat pels immigrants sense papers

El conseller de Salut de la Generalitat Boi Ruiz, ha assegurat en el ple del Parlament que garantirà l’accés a la sanitat dels immigrants sense papers i dels joves de més de 26 anys que no hagin cotitzat a la Seguretat Social. D’aquesta forma , es confirma que el Govern Català retardarà l’aplicació dels retallades en Sanitat anunciats pel govern de Mariano Rajoy

En resposta a una interpel·lació del grup parlamentari de ICV-EUiA, el conseller de Sanitat s’ha mostrat a favor d’un “sistema nacional de salut” en el que el dret de la ciutadania comporti directament el dret a la sanitat pública “sense limitacions”.

Rubalcaba assegura que la reforma sanitària te tintes xenòfobs i es cruel

El líder del PSOE afegeix que es “inútil” perquè els professionals sanitaris ja han confirmat que atendran als immigrants “sense papers”.

Ha assegurat que la reforma sanitària que restringeix la assistència sanitària gratuïta als immigrats en situació irregular, salvo en alguns casos d’urgències, tints xenòfobs” a mes de ser “cruel” i “inútil”



Calella a 29 de maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada