INFORMACIÓ SINDICAL A L'ABAST Secció Sindical CCOO Hospital de Calella

SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DE L'HOSPITAL SANT JAUME DE CALELLA I ABS CALELLA-MALGRAT-PALAFOLLS

Benvolguts companys/es:

Oferim aquest espai que pretenem que serveixi com a canal de difusió de la informació generada a l'entorn sindical i laboral i, alhora, com a mitjà d'intercanvi d'impressions entre la nostra Secció Sindical de CCOO Hospital Sant Jaume de Calella i ABS Calella/Malgrat/Palafolls
i els treballadors de la nostra empresa.

Esperem que la informació penjada al bloc sigui de la vostra utilitat.

ccoohsjcabscm@gmail.com

dimarts, 22 de maig del 2012

Avui dimarts 22 de maig, a les 11.00h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona


LES  FEDERACIONS  DE  PENSIONISTES DE  CCOO  i  UGT  
S’HAN  CONCENTRAT CONTRA  LES  RETALLADES



La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya i la Unió de Pensionistes, Jubilats i Prejubilats de la UGT de Catalunya s’han concentrat contra les retallades dels Governs central i català, que afecten especialment de forma negativa a la població jubilada.


La concentració ha tingut lloc avui dimarts 22 de maig, a les 11.00h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. On s'ha entregat un manifest en la Generalitat 



La Federacio de Pensionistes de CCOO llança una campanya per defensar la llei de dependència i contra el “copago” sanitari


CCOO denuncia la utilització de la crisi econòmica com a excusa per paralitzar la implantació de la Llei de Dependència i introduir el copago sanitari.


Campanya informativa contra el “copago”


La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO ha mostrat el seu rebuig al copago sanitari i anunciat que treballarà per evitar-ho, explicant als ciutadans que el sistema sanitari públic no és gratuït, doncs es paga amb els impostos de tots, i la seva sostenibilitat pot garantir-ne amb mesures alternatives.



Segons recorda, la despesa sanitària pública espanyola és baixa en comparació dels països de la Unió Europea, igual que ocorre amb el conjunt de la despesa social. "El primer objectiu del copago és el de “acostumar" al ciutadà a la privatització del servei públic i retallar la protecció social que ofereix", assegura CCOO, que considera que l'establiment de sistemes de copago nous comporta costos de gestió elevats, que seran més alts quants més complexos siguin els sistemes que es pretengui establir, per la qual cosa el cost podria fins i tot superar la recaptació.

"Tots els estudis realitzats sobre els “copagos” evidencien un efecte important i negatiu sobre l'equitat i l'accessibilitat al sistema sanitari de les persones amb menys ingressos i malalties cròniques. A la llarga, el copago pot resultar més car, ja que "retarda" la consulta mèdica fins que la malaltia es fa més greu i costosa de tractar (més urgències, més hospitalització, etc.)", assenyala.

A més, per a la Federació i Pensionistes de CCOO, la crisi econòmica suposa l'existència d'un nombre molt important de persones que viuen en un nivell de subsistència i que no poden afrontar més despeses en l'atenció sanitària; resulta per tant incomprensible que es propugnin nous “copagos” en aquest moment.

Per tot això "l'establiment de “copagos” seria injust, insolidari, trencaria l'accessibilitat i equitat del Sistema Nacional de Salut i tindria efectes molt negatius sobre la salut de la població principalment dels pensionistes i jubilats", subratlla CCOO.

D'altra banda, la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO fa una crida per impedir la paralització de la Llei de Dependència i que la ciutadania exigeixi als responsables polítics que respectin els avanços socials que hem aconseguit.

"No podem oblidar que actualment existeix una important "llista d'espera", que suposa que aproximadament el 30% de les persones que tenen dret a estar protegits pel Sistema de Dependència no tinguin encara reconeguda cap tipus de prestació", assenyala CCOO.



Calella a 22 de Maig de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada